“27. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali Başladı”
Kastamonu'nun Taşköprü İlçe Belediyesi'nin bu yıl 27.'sini gerçekleştirdiği Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali başladı.
Festivalin açılışına Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, AK Parti İstanbul Milletvekili Haldun Ertürk, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Jandarma Alay Komutanı Tevfik Anzerlioğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri T.Zafer Karahasan,Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, Kastamonu eski Milletvekili Hasan Altan, Mehmet Yıldırım, Musa Sıvacıoğlu ve Mehmet Serdaroğlu, Emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis ve çok sayıda davetli katıldı.
İlçeye adını veren tarihi köprüde festival kurdelesinin kesilmesinin ardından yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar gezildi. Daha sonra kortej eşliğinde üstü kapanan pazar yerinin ve 4. Pompeiopolis Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı yapıldı.
Halk Eğitimi Merkezi tarafından sarımsak ağırlıklı olarak yapılan “En iyi yöresel yemek yarışması” sonuçları açıklandı ve yemekler tadıldı.
Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'ndaki program ise İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan yaptığı açılış konuşmasında, "Her festivalin kendine özgü özelliliği vardır. Bizim festivalimiz de taşıdığı kimlik ile ülke genelindeki öncü festivaller arasındadır" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise, son günlerde Ortadoğu'da yaşanan olaylara dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Değerli dostlar biz bin yıldır bu topraklardayız. Biz bin yıldır bu topraklarda sadece fetihler, sadece cengâverlikler, sadece cesaret ortaya koymadık. Biz bin yıldır bu topraklarda birincisi bize emanet edilen bu toprakların daha önceki medeniyetlerin sahibi olduk. Biz yine bu topraklarda kendi medeniyetimizi, kendi değerlerimizi, kendi ananemizi, kendi göreneğimizi, kendi kardeşliğimizi belki dünyanın unutmaya yüz tuttuğu bütün değerleri özgüvenimizle beraber bu bin yıldır inşa ettik ve inşa etmeye devam ediyoruz. Bu gün belki de bütün dünyanın suskunluk içerisinde olduğu bu günde birbirimizi sevdiğimiz, birbirimizi anladığımız, çocuklarımıza geleceğimiz olarak sarıldığımız, anamızı, atamızı, babamızı, ecdadımızı ve mezardakini dahi hatırladığımız bir Bayram gününe dahi tahammül edemeyen ve Ortadoğu'da, Ortadoğu'yu yeniden kaos dönemine, yeniden bir kargaşaya, yeniden bir katle, yeniden öldürmeye, o çocukları, o insanların geleceğe yönelik hayallerini söndürmeye yönelik bir anlayışla bu gün niçin bin yıldır bu topraklarda biz güçlü olmak zorunda olduğumuzu bir kere daha iman ederek anlıyoruz. Biz bu ülkede ve bu topraklarda her türlü değerimize sahip çıkmak durumundayız. Bu toprakların şifresi birlik ve beraberliktir. Bu toprakların özü huzur ve istikrardır."
Festivalde Bosna Hersek, Filistin, Polonya, KKTC, Endonezya ve Kırgızistan'ın yanı sıra Taşköprü Halk Eğitim Merkezi ve İzmir Halk Eğitim Merkezi'nin de aralarında bulunduğu yerli ve yabancı folklor ekipleri halk danslarını sergiledi.
İHA