Ana Sayfa   
Haberler
Vali Mesut YILDIRIM, Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Telesiyej Mekanik Tesislerinde yerinde incelemelerde bulundu
6.10.2016

Vali Mesut YILDIRIM, “Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Telesiyej Mekanik Tesisleri”nde yerinde incelemelerde bulundu.

İncelemede İl Özel İdaresi  Genel Sekreteri T.Zafer KARAHASAN Genel Sekrt.Yard.Nida SİNSİ,Yol ve Ulaşım Müdürü  İbrahim SAĞLIK ve MKHGB  müdürü Levent KELLECİOĞLU yer aldı.

2012 yılında ihale edilerek yapımına başlanan ve Kastamonu'ya yaklaşık 30 dakika mesafede Ilgaz Dağı Millî Parkı içinde yer alan, hem mevcut tesislerde kalan misafirlerin hem günübirlik kullanıcıların faydalanmasının öngörüldüğü “Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Mekanik Tesisleri”nin hâlen faaliyete geçmemiş olmasının sebepleri hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri T. Zafer Karahasan ve yetkililerden bilgi alan Vali YILDIRIM, tesislerin bir an önce faaliyete geçebilmesi için hâlihazırda devam eden davaların sulh yoluyla sonlandırılmasına yönelik gerekli hukuki işlemlerin yerine getirilmesi ve gereken teknik çalışmalara başlanması noktasında talimatlar verdi.

“Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Telesiyej Mekanik Tesisleri”nin, 2 etaptan oluşan yaklaşık 3200 metre uzunluğundaki telesiyej hatları ile yaklaşık 4500 metre uzunluğundaki kayak pistiyle Türkiye’nin önemli bir kış turizmi merkezi haline geleceğine dikkat çeken Vali Mesut YILDIRIM, saatte 2000 kişi taşıma kapasitesine sahip olan tesisin 2013-2014 kış sezonunda açılmasının planlanmasına rağmen hâlen atıl durumda kalmasının hem ekonomik olarak bir kayıp olduğunu hem de uzun süre işletilmeyen mekanik tesislerin ömrü açısından risk oluşturduğunu ifade etti.

Vali YILDIRIM daha sonra Ilgaz Dağı Millî Parkı içinde yer alan diğer işletmelere de ziyarette bulunarak tesis sorumlularından bilgi aldı.

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr