Kastamonu İl Genel Meclisinin 05.03.2011 tarihli olağan toplantısında 03.03.2011 gün ve 2038 sayılı Faaliyet Raporu görüşüldü.
Toplantı Başkan A.Adnan KOÇOĞLU’lunun yoklama ve gündeme dair açış konuşmasıyla başladı.
Toplantıya İGM üyelerinin büyük çoğunluğu katılırken İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yard. Ve Birim Müdürleri tam kadro yerlerini aldı.
Genel sekreter T.Zafer KARAHASAN kurumunun 2010 yılı faaliyet raporunu bilgisayar destekli olarak sundu. İGM üyeleri ise konu başlıkları arasında sorular sorarak rapora katkıda bulundular.
Genel Sekreter, sunumunun başlangıcında Bu zamana kadar vermiş olduğu destekleri için İGM Başkanına ve Üyelere teşekkür ederek başladığı konuşmasında İl Özel İdaresi Misyonu ve vizyonuna vurgu yaparken artık 2010 yılı itibari ile yeni bir dönem başladığını belirterek, Bundan sonra projelerimizde mühendisliğin temel ilkeleri olan 3E kuralının geçerli olacağını ifade etti. Bu üç temel prensip,
Üç(E) Ekonomiklik, Emniyet, Estetiklik’dir dedi.
Genel Sekreter konuşmasının devamında;
Dikkatinizi çekeceğim Bir diğer husus ise bütçe hakkındadır.
Geçen yıl öngörülen bütçe 35 milyon, harcanan miktar ise 29.478.223,96 TL olmuştur.
Kısaca denk bir bütçemiz var.
Yapılan işleri faaliyet kitabımızda ayrıntılarıyla anlattık. Ama özellikle bahsetmek istediğim birkaç yatırımı söylemek isterim. Yıllardır sürüncemede kalan Milli Piyango Endüstri Meslek Lisesinin sorunları çözülerek temelinin atılması sağlanmış ve mutlulukla ifade edebilirim ki bu yıl içinde eğitime kazandırılmış olacaktır.
Yine ihtiyacımız olan 4 adet iş makinesi satın alınarak makine parkımız güçlendirilmiştir.
Ayrıca Makine yenileme projesi kapsamında 5,5 milyon liralık alım yapılarak bu senenin sonunda hizmete sokulacaktır.
Araç Takip sistemi, Merkez binalarda Kartlı giriş sistemi devreye sokulmuştur.
Emniyet Müdürlüğü, , İsfendiyar Bey İlk Öğretim Okulu, Polis Okulu, biten projelerimiz arasındadır. Doğu Çevre Yolu Vilayetler Hizmetler Birliği Öğrenci Yurdu, Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi, Kent güvenlik sistemi MOBESE bu sene bitecektir.
Tabi bir de Havaalanımız var. İki gündür Ankara’da devam eden görüşmelerimiz sonucunda Devlet Projesi olarak kabullenilen bu yatırım Kastamonu’nun kaderini değiştirecek özelliktedir.2012 yılı ortalarında tamamlanacak olan bu projeye her Kastamonulu ve her kuruluşun sahip çıkması gerekmekte diye düşünüyorum.
Ilgaz Yurdum Tepeye yeni bir kayak pisti yapmayı, Hükümet Konağını, Kışla binası içinde tarihi cephaneliği ve barutluğu restore etmeyi planlıyoruz.
Sarp sınır kapısından giren Sinop’a kadar gelecek olan Karadeniz Otobanının İstanbul Bağlantısının Kastamou-Taşköprü-Araç güzergâhından geçmesini istiyoruz.
Merkez binamızda 112 Acil bölümü uygun olmayan şartlarda hizmet vermektedir. Antalya’da seminerde gördüğüm bir uygulamanın 112 Acil Hastanesi olarak Kastamonu’da yapılmasını bir öneri olarak sunuyorum.
Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi içerisinde bulunan tenis kortlarımız var. Ancak bunlar yerine daha kapsamlı tesisler yapabilirsek tenis getirisi çok olan ve her mevsim yapılan bir spor etkinliğine kavuşuruz.
Son yıllarda yapılan yatırımlar ve çalışmaların etkisi somut olarak ta kendini göstermektedir. Son kırk yıldır ilk kez Kastamonu’nun nüfusu artmıştır. Bu bir milattır.
Hedef 400 bini yakalamaktır. Niye 400 bin eğer bu hedefi yakalarsak bundan sonraki seçimlerde TBMM de Kastamonu bir fazla milletvekiliyle temsil edilecektir.
Büyük Kastamonu hayalini gerçekleştirmek için öncelikle bir takım gerçekleri kabullenmek ve şimdiden kent planlamasını iyi bir şekilde yapmamız gerekiyor.
Büyük Kastamonu’yu Beşdeğirmenlerden başlayıp,1.Oyrakta biten bir şehir olarak tanımlayıp dört ayrı bölüme ayırmak gerekir.
1-“Doğa Kenti Kastamonu” Beşdeğirmenler’den Havaalanına kadar olan bölümdür. Yapılaşmaya kapalı ve doğa aktiviteleri Spor-Kongre-Eğitim merkezlerinin toplandığı yeşil vadi.
2-“Eski Kastamonu” Olukbaşından Kışlaya Kadar olan alan. Osmanlı-Cumhuriyet eserlerinin yer aldığı kent merkezi.
3-“ Yeni Kastamonu” Kışla Parkından Toprak Köprüye kadar olan kısım. Bu kesimde yüksek katlı konutlar, alışveriş merkezlerinin olduğu bölüm.
4-“Sanayi Kenti Kastamonu” toprak Köprü ile 1.Oyrak arasında yer alan alan. İş merkezi, plazalar ve fabrikaların yer aldığı Organize sanayi bölümü.
Büyük Kastamonu’yu bu günden görmekte fayda var.
Kastamonu zaten Köy yol ağı itibari ile Türkiye altıncısı, Köy sayısı bakımından Türkiye üçüncüsü, Ünite sayısı bakımından Türkiye birincisidir.
KÖYDES Ödenekleri hakkında da kısaca bilgi vermek gerekirse 2005 yılından itibaren bu güne kadar toplam 180 milyon Tl gelmiştir. Bu miktar Cumhuriyet Döneminin en büyük ödenek miktarıdır. Bu ödeneklerle yapılan projeler neticesinde;
Kastamonu’da susuz köy kalmamıştır. Problemli yol, sanat yapısı yapılmayan yol kalmamıştır.
Kastamonu İl Özel İdaresi olarak radikal bir takım kararlar almak zorundayız. 20 ilçemiz 17 şantiyemiz var. İlçelere daha iyi hizmet verme adına bazı İlçe Şantiyeleri birleştirilmelidir.
Şimdiye kadar toplam 3.604 proje tamamlanmıştır. Dedikten sonra uzun sunumunu havayı yumuşatacak bir fıkra ile tamamladı.
…
İGM Meclis Üyeleri de Genel Sekretere Özel İdare İş Hanı ve Havyan Pazarı, Makine Parkına köy yangınları için İtfaiye aracı alınması, Kum Ocaklarının durumu, Gölet projeleri, Çiftçilere Sulama Teknikleri Eğitimi ve Tarım Müdürlüğü kurulması, Taşköprü çöroğlu Köprüsü ödenekleri konusunda sorular sordular.
İGM üyeleri uzmanlık gerektiren konular görüşülürken konunun uzmanının mecliste bulunması temennisini dile getirdiler. Ayrıca İGM üyeleri denetimi daha iyi yapabilme adına kendilerine de eğitim seminerlerinin düzenlenmesini istediler.
Yapılan oylamaya geçmeden evvel gurubu adına söz alan üyeler, sunumu için Genel Sekretere teşekkür ederek yapılan çalışmalar için Genel sekreterin nezdinde tüm İl Özel İdare çalışanlarına teşekkür ettiler.
İl Özel İdaresi 2010 yılı Faaliyet Raporu üyelerin oybirliği ile kabul edildi.
Toplantı gündemdeki diğer konularla devam etti.