Ana Sayfa   
Haberler
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı
28.12.2016

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açılışı için 26 Aralık 2016 Pazartesi günü ilimizi teşrif eden ve Ilgaz’da yapılan tünel açılışının ardından beraberinde eşi Sayın Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ve Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık ile birlikte ilimize gelen Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM, Nasrullah Meydanı’nda Kastamonululara hitap etti.
 
Konuşmasına Şeyh Şaban-ı Veli'yi ve Kastamonu'nun tüm ilçelerini selamlayarak başlayan Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM,“Öyle bir şehirdeyiz ki istiklal mücadelemizin tarihinin yazıldığı Kastamonu'dayız. Kastamonu, Çanakkale destanını yazan yiğit şehitlerimizin en fazla olduğu şehirdir." diye konuştu.
 
Restorasyonu tamamlanan NasrullahCamisi'nin İstiklal Savaşı'nın kazanılmasında önemli yeri olduğunu anımsatarak, "Mehmet Akif'in, istiklal şairimizin buradan İstiklal Harbi'nin ne anlama geldiğini tankla, topla, tüfekle değil, iman göğüste oldukça bir milleti hiçbir şeyin yıkamayacağını bütün dünyaya buradan haykırdı, Nasrullah Camisi'nden haykırdı, yiğit Anadolu insanı Kastamonu'dan haykırdı." diyen Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM, Yolları böleriz, lokmamızı da böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bu ülkenin bir karış toprağına, bir vatandaşına zarar verecek kim olursa olsun bunun da gereğini yaparız. Ülkemize, içeride ve dışarıda zarar vermeye çalışan bu terör örgütleri, onların sırtını sıvazlayanlar şunu iyi bilsinler ki eğer 15 Temmuz'dan ders almadıysanız daha da beterini karşılarsınız, daha da beterini görürsünüz." diye konuştu.
 
Konuşmasında Ilgaz tünelinin önemine de değinen Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM, “ Bugün 139 yıllık hayal gerçek oldu. Ilgaz Kastamonu tünelleri açıldı. Milletimize hayırlı olsun. Biz iş üreterek bu günlere geldik.” dedi.
Meydanı dolduran coşkulu Kastamonulular tarafından sık sık sevgi tezahüratıyla konuşması kesilen Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi hiç kimsenin bozamayacağını vurguladığı hitabının bitiminde akşam namazını restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Nasrullah Kadı Camiinde kıldı.
Kastamonu’nun 139 yıllık hayalinin gerçekleşmesine vesile olarak programını tamamlayan Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM, beraberindeki heyetle birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Başbakanlığı ve kendisinin de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu 2013 yılında hizmete açılan Kastamonu Havalimanından, Valimiz Sayın Mesut Yıldırım ve Kastamonu protokolü tarafından uğurlandı.
Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
BAVM Kuruluşunun 10.Yılı Nedeniyle İl Özel İdaresine Ziyarette Bulundu... 1.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr