Ana Sayfa   
Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı
12.01.2017

“2023 Yılına Kadar Yol Sorunu Kalmayacak”
İl Genel Meclisi (İGM)’nin dünkü oturumuna, Genel Sekreterimiz Tahir Zafer Karahasan katılarak. Asfalt plenti hakkında meclisi bilgilendirdi.
Genel Sekreterimiz Karahasan, günümüzde gelişmenin önündeki en büyük handikabın yol olduğunu dile getirdi. Coğrafyamızda yol yapmanın zorluğundan söz eden Karahasan, 2023 yılına kadar Kastamonu’nun yol sorununun kalmayacağını belirtti.

“HEDEFİMİZ BÖLGEDE LİDER OLMAK”
2023 vizyonunun Türkiye ve Kastamonu için önemli olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Karahasan, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakan’ımızın hedef gösterdiği 2023 vizyonu var. Türkiye 2023 hedefine giderken Kastamonu’nda bu hedefte ön planda olmasını istiyoruz. Hepimizin çabası bu yönde olmalıdır.
Yıllardır hak ettiği yeri bulamayan bu büyük ilin bu büyük coğrafyanın 2023 yılında Türkiye’nin ilk 20’si,ilk 10’unda birçok eksiğini halletmiş bir il olmasını istiyoruz.
Bunun içinde sizlerle birlikte önemli adımlar atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz.
Eksikliklerimiz ve yetişemediğimiz noktalar var. Coğrafyanın büyüklüğünden ön göremediğimiz hadiselerimiz çok. Hizmetleri kol kola vererek yaparsak, içinden çıkılmayacak bir durumumuz olmayacak. Hükümetimizin son 14 yılda Ülkemizde yapılan en büyük yatırımlarının başında ulaşım sektörü gelmektedir. Duble yollar ve bu duble yollara bağlı olarak yapılan en önemli eserleri Osmanlı köprüsü, Avrasya Tüneli, Ilgaz Tüneli ulaşım alanında Tüm Türkiye’nin gözbebeği iftihar ettiği yatırımlar olmuştur.
Kastamonu’muza ise ulaşım alanında yapılan en büyük yatırımlar ise Kastamonu Havalimanı, Ilgaz Tüneli ve akabinde yapılacak olan İnebolu Limanıdır. Tüm bu yatırımlar ülkemizi güçlendiriyor. Bazı güçler ise bundan rahatsız oluyor, bizi bir takım terör ve ekonomik maniplasyonlarla meşgul ederek bizim güçlenmemizi istemiyorlar. Çünkü Türkiye büyüdükçe daha bağımsız hale gelecek. Bağımsız oldukça lider hale gelecek. Dünya’nın birçok ülkesi Türkiye’nin güçlenmesini istemiyor. Kastamonu olarak hedefimiz bölgede lider olmaktır” dedi.

“EN ÖNEMLİ HANDİKABIMIZ YOL”
“6-7 yılda çok önemli yatırımlar aldık” diyerek sözlerine devam eden Karahasan, “En önemlisi ise Havalimanı, Tünel ve Liman projeleri. Dünyada bile Havalimanı, Tüneli hallolmuş çok fazla il yok. Şimdi ise bu vizyonda yürümemiz için geriye kalan en önemli konumuz yol. Yol hepimizin başlıca problemi halinde. En önemli handikabımız yol.
Kastamonu’da 9.357 km kırsal yol ağımız var. Biz bu yol ağıyla Türkiye de 3. sırada yer alıyoruz. Bizi civar illerle komşularımızla karşılaştırmak yanlış. Bu mukayeseyi hiçbir zaman reel görmüyoruz. Karabük’ün, Bartın’ın, Çankırı’nın toplamından 2 bin kilometre fazla yol ağımız var. Rakım olarak da fazlayız. Orman bölgesindeyiz, heyelanın yoğun yaşandığı bölgedeyiz. Yol yapmanın zor olduğu kadar yolun bakımı ve yolu ayakta tutmak da bir o kadar daha zor oluyor. Çankırı’da veya Bartın’da yol yaparsanız 3-4 sene kullanılır. Ama
Kastamonu’da öyle yollar oluyor ki 1 sene, 2 senede bozuluyor” diye konuştu.

“BİTÜMLÜ SICAK KARIŞIMA GEÇİYORUZ”
Bitümlü Sıcak Karışım (BSK)’a geçeceklerini açıklayan Karahasan, “Aslında Türkiye olarak BSK’ya geçiyoruz. Ama bizim geçmemiz hepsinden daha önemli. Bu durumda bizlerde bu BKS yollar yapmak için çalışmalarımıza başladık. Gerekli malzeme, makine ve techizat hazırlıklarımızı yapmaya başladık. En önemlisi ise plent kurulmasıdır. 35 yıl aradan sonra bunu gerçekleştireceğiz.

YENİ PLENT SEYDİLERE KURULACAK
Yapılan fizibilite çalışmasında her bakımdan en uygun lokasyonun Seydiler İlçesi olduğunu belirledik. Bu kararımızdaki en önemli etken 13 ilçemize ulaşım yönünden en iyi lokasyonda ve ana güzergahta bulunmasıdır
Şuan yenisini kuracağımız yer olan Seydiler’in tüm ilçelerimize olan yol bağı ve yakınlığı bunun yanında ana güzergahta olması ve işletme maliyeti bakımından ham maddeye yakınlığı büyük faktörlerden birisi. Isıtma konusunda da doğalgaza yakınlık büyük maliyetten kurtardığı çok açık bir gerçek. Bunun yanı sıra düşük maliyetle arsa bulmamız, hammadde ocaklarına yakınlığı ve doğalgazın bulunması hem üretim maliyetimizi, hem de işletme maliyetimizi çok düşürecektir.
Mevcut arazinin altyapısının hazır olması da en büyük avantajımızdır. Plent büyüklüğünün tespitinde işletme başta olmak üzere kurulum maliyetleri en ekonomik olanı tercih edeceğiz. Plent kurulumunu sezona yetiştirmek istiyoruz. Yetiştirdiğimiz takdirde çok ciddi anlamda BKS yol yapacağız.”şeklinde konuştu.
Ülkemizde duble yol çalışmalarının büyük kısmı bitmiş durumdadır. Artık kırsal kesimlere Ülke olarak yönelerek 2023 hedefinde yol sorununu tamamıyla çözme zamanı gelmiştir diyen Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın hedefleri doğrultusunda bizlerde ilçelerimizi birbirlerine bağlayan grup köy yollarını öncelikli olarak bitireceğiz.

2023 HEDEFİMİZ KASTAMONU’DA KIRSAL ALANDA YOL SORUNUNU ÇÖZMEK.
2023 yılına kadarda Kastamonu’muzda kırsal kesim yol sorunu tamamen gündemden çıkmış olacaktır.
 Bu senede Yolkonak BSK’sının Karadere bağlantısını tamamlayacağız. 30 km olan yolun 11 km’sini tamamladık. Geriye kalan bu sene bitirilecek. Kastamonu’yu Ankara yoluna bağlayan Kuzyaka’da ki 6.150 metrelik yolunda tüm çalışmalarını hazırladık. Bu sene kendi imkânlarımızla yapacağız. Diğer önemli grup köy yolumuz ise Boyabat, Hanönü, Taşköprü güzergâhını Kastamonu’ya gelmeden 45 km’lik mesafeyi by-pass ederek Devrekâni’ye bağlayacak yoldur. Bunu da gündemimize aldık. Bir proje üzerindeki çalışmalarımız başlamıştır.”
Karahasan’ın konuşmasının ardından, meclis üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Tahir Zafer Karahasan’a teşekkür ederek, Meclis gündemine gelen Seydiler İlçesine Asfalt Plentinin kurulması kararını oybirliği ile kabul etmişlerdir.
Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
BAVM Kuruluşunun 10.Yılı Nedeniyle İl Özel İdaresine Ziyarette Bulundu... 1.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr