Basit Onarım Taleplerinde Onarım Ön İzin Belgesi İçin Gerekli Başvuru Belgeleri
Başvuru dilekçesi ve taahhütnameyi indirmek için tıklayınız.
· Başvuru Dilekçesi
Başvuru dilekçesinde, yapı sahibi tarafından, “Basit Onarım” başlığı altında yapılması planlanan her türlü iş kalemi ya da çözümü beklenen sorun, açıklanarak belirtilmeli ve imzalanmalıdır.
Matbu evrak olarak hazırlanmış olan Başvuru Dilekçesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosundan temin edilebilmektedir.
· İskan Ruhsatı (Yapı Kullanma İzin Belgesi)
Taşınmaz kültür ve tabiat varlığı parseline bitişik parsellerde ve koruma alanlarında yer alan tescilsiz taşınmazlar için yürürlükteki yasal düzenlemelere göre İlgili idareden iskan ruhsatı alınmış olmalıdır.
· Tescil ve Grup Kararı (Varsa)
Onarım ön izin belgesi başvurusunun KUDEB’de işleme alınabilmesi için, yapının mutlaka II. Grup* olarak tescil edilmiş olması gereklidir.
Tescil ve Grup kararı belgeleri başvuru sahibinden temin edilemez ise, yapının Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu arşivindeki dosyası araştırılacaktır.
I.Grup** olarak tescil edilmiş olan ya da grup kararı bulunmayan yapılar, KUDEB’İN yetki alanı dışında kalmaktadır. Ancak I.Grup yapılar için koruma bölge kurulundan görüş alınması ve bu görüşün uygulanması suretiyle Basit Onarım izni verilebilir.
· Halihazır Haritası ve İmar Durumu
Yapının, çevresiyle birlikte konumunu gösteren 1/1000 ölçekli halihazır harita ve imar durumu, ilgili idareden temin edilerek başvuru dosyasına eklenmelidir.
Halihazır haritası ve imar durumu belgeleri başvuru sahibinden temin edilemez ise, ilgili idarenin yetki alanında bulunan yapı ile ilgili bilgiler araştırılacaktır.
· Güncel Fotoğraflar
Yapının görünen bütün cephelerini ve iç mekanlarından birkaçını gösteren fotoğraflar eklenmelidir.
· Eski Fotoğraflar (Varsa)
Yapının tarihçesine ilişkin saptamaların yapılabilmesi için eski fotoğraflar (varsa) istenilmektedir.
· Tapu Fotokopisi / Muvafakatname
Tapuda adı geçen tüm hak sahiplerinin vekaleti / muvafakiyeti alınmış olmalıdır.
*II. grup yapılar: Kent ve çevre kimliğine katkıda bulunan ve yöresel yaşam biçimini yansıtan korunması gerekli yapıları,
**I. Grup yapılar: Toplumun dini, sosyal, ekonomik ve kültürel ortak gereksinimlerini karşılayan, yapıldıkları dönemin mimari ve sanat anlayışını yansıtan, simgesel anı, anıtsal, izlenim gibi değerleriyle korunması gereken yapıları,
|