Ana Sayfa   
Haberler
2010 Yılı Performans Planı Çalışmaları Başladı
16.11.2009
Kastamonu İl Genel Meclisi Haziran ayı olağan toplantıları dün sona erdi. Erdal Başesgioğlu başkanlığında yapılan son birleşim toplantısında, yerel yönetim güçlendirme çalışmaları kapsamında 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanunu'nun 41. maddesi ile 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 39. maddesi uyarınca hazırlanan 2010 yılı Performans Planı ile ilgili teklif görüşüldü

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yiğit, 2010 yılı Performans Planıyla ilgili meclis üyelerine bilgi vererek, yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.
Kendilerinin hazırladığı taslak planı ile ilgili bilgi veren Yiğit, hazırladıkları taslakta 2010 yılı Performans Planını 50 milyon 794 bin 57 TL (50 trilyon 794 milyar TL) olarak açıkladı. Yiğit, İl Özel İdaresi'nin yasalar uyarınca saydam, hesap verebilir, stratejik planda belirtilen vizyon ve misyon ile ilkelere dayalı bir hizmet anlayışı ile çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Hedeflerini gerçekleştirmek için kararlı biçimde faaliyetlerine devam ettiklerini açıklayan Yiğit, "Özel idaremizin gerçek kimliğe kavuşması, kurumsallaşması, zaman isteyen, emek isteyen bir olgu olduğunu geçmiş çalışmalarımızda vurgulamıştık. Yasaların özümsenmesi, yetkili kurumların tam benliğe kavuşması, çalışmaların ise stratejik plan ve bütçe kuralları çerçevesinde devam ettirilmesi birinci derece önceliğimizdir. Bu anlayışla 2007- 2010 yıllarını kapsayan Kastamonu İl Özel İdaresi Stratejik Planı yapılmış ve meclis tarafından kabul edilmişti. Her yıl yapılmakta olan il özel idaresi bütçesi artık bundan böyle stratejik plan çerçevesinde hazırlanacak olan Performans Planına dayanılarak yapılacaktır. Artık rastgele bir çalışma mümkün olmayacaktır. Stratejik Plan, performans planı, bütçe ve nihayet bu çalışmaların durumunu şeffaf bir şekilde değerlendirmek için faaliyet raporu düzenlenecektir" dedi. 
Kendilerinin hazırladığı taslak planla ilgili bilgi veren Yiğit, 2010 yılı Performans Planını 50 milyon 794 bin TL olarak açıkladı. Hazırlanan taslağı sunum olarak meclis üyelerine anlatan Yiğit, meclisin kesin performans planını bir sonraki ay çalışarak, belirleyeceğini ifade etti. Erdal Başesgioğlu, Performans Planının Temmuz ayı görüşmelerinde değerlendirileceğini açıklayarak, meclis üyelerinin konuyla ilgili görüşlerini aldı. Teklif, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Kastamonu İl Genel Meclisi Temmuz ayı olağan toplantıları 6 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'te başlayacak.

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr