Ana Sayfa   
Haberler
Taşköprü Ağcıkişi Köyü Sulama Tesisinin Açılışı Yapıldı.
16.11.2009
Taşköprü Merkeze bağlı Ağcıkişi mahallesinde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin destekleri ile yapılan 2000 dönüm arazi sulama tesisi açılış törenine, Kastamonu Valisi Mustafa KARA Kastamonu Milletvekilleri Hasan ALTAN, Musa SIVACIOĞLU, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YİĞİT, Vali Yardımcısı ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Ömer Faruk Ateş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Eski, Bölge ve İl Müdürleri Ağcıkişi mahallesi sakinleri katıldı.

Törende ilk konuşmayı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yiğit yaptı. Daha sonra sırasıyla  Milletvekilleri Musa SIVACIOĞLU, Hasan ALTAN, Sayın Valimiz Mustafa KARA  birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından tesisin açılışı yapıldı.
Genel Sekreterimiz Mustafa Yiğit'in Açılış Töreninde Yaptığı Konuşmanın Metni
Sayın Valim,
Sayın Milletvekillerim,
Taşköprü’müzün çok kıymetli Kaymakam’ı,
Belediye Başkan’ı,
Bölge ve İl Müdürlüklerinin Temsilcileri,
Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Temsilcileri ve çok kıymetli basın mensupları;
Burada, Ağcıkişi’de Taşköprü’müzün Ağcıkişi Mahallesinde Kurumumuzca gerçekleştirilen sulama projesinin açılışı için toplanmış bulunuyoruz.
Kısaca teknik olarak bilgi vermek gerekirse; proje ile Gökırmak kıyısından sondaj kuyusunun 21. metresinden 110 KW gücündeki dikey milli motopomp ile alınan saniyedeki 35 litre sulama suyu 2598mertre yaklaşık 2600 metre uzunluğundaki HDP boru ile 116metre yükseklikteki havuza terfi edilmektedir. Terfi havuzundan 6108metre uzunluğundaki HDP borulu iletim hattına alınan su hat üzerindeki 60 adet küresel vana ile 2000 dekarlık araziye dağıtılmaktadır.
Proje ile Taşköprü’müzün Ağcıkişi Mahallesine mensup kooperatif üyeleri faydalanacaklardır.
2009 Eylül ayında bitmesi planlanan tesisin idaremizce sağlanan ilave ödenekle ve yüklenici firmanın yoğun çabaları sonucu 2008 yılının Temmuz ayında bitirilerek hazır hale getirilmiştir. Projenin yaklaşık maliyeti 791.500 TL iken yapılan harcama 490.000 TL’dir. Yaklaşık %30’luk bir kırım ile ihale tarihi 25.12.2007 olup 2 yılda tamamlanması gereken proje, kısa bir sürede 24.07.2008 tarihinde tamamlanmış ve hazır hale getirilmiştir. Proje kapsamında yapılan imalatlara kısaca değinecek olursak, motor evi bir adet, terfi hattı 2600 metre, terfi havuzu, 7 adet rogar 6108 metre terfi hattı, 60 adet su alım noktasında küresel vana, dikey milli 110 KW gücünde motopomp ve enerji nakil hattı, bu unsurlardan oluşan imalatlarla proje kısa sürede gerçekleştirilmiş ve hizmete açılmıştır.
Sayın Valim, değerli konuklar.
Esasen son yıllarda küresel ısınma sebebiyle hepimizin bildiği gibi çok ciddi oranda su kayıpları yaşanmış ve kuraklıkla karşı karşıya kalınmıştır. Bu yıl belki ciddi oranda yağış almamıza rağmen bu yıl yanıltıcı olabilecek olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Dolayısıyla bol yağışlar olabilir. Bunu stoklamadığımız takdirde, biriktirmediğimiz takdirde bunlar çok kısa sürede kayıplarla ortadan kalkacak. Kuraklıkla karşı karşıya gelerek kuraklık bizi rahatsız edecektir.
Bu nedenle yapılan proje tamamen kapalı sistem olup, ki son yıllarda yapılanlardan, yapılması gereken su kayıplarının önlenmesi açısından tercih edilmesi gereken önlemdir. Ve kapalı sistemle sulamamız gerçekleştirilecek. Dolayısıyla su kayıpları en aza indirilmiş olacaktır.
2009 yılı içerisinde tabii ki bizim KÖYDES kapsamında altyapı çalışmalarımız çok yoğun şekilde devam ediyor. Yalnız KÖYDES altyapı çalışmaları malum olduğu gibi  içme suyu ve yol olarak sınırlandırıldığından diğer köy altyapı sektörlerine harcama yapmakta zorlanıyoruz.
KÖYDES altyapı projelerindeki 2009 yılı projeleri de 450 adettir Proje ile başladık. 184 Km asfalt, 400 km stabilize yol, 4 köprü, 73 menfez olmak üzere başka detaylı projelerimiz de bulunmakta. Sonunda açıkça ifade etmek gerekir ki burada gerçekleştirdiğimiz proje, tamamen İl Özel İdare’mizin öz kaynaklarından gerçekleştirilmiştir. Dolayısıyla sınırlı sayıdaki kaynaklarla gerçekleştirilen kıymete haiz projedir.
Bundan sonra Sayın Valimizin önderliğinde bu yıl yine diğer sulama projelerimiz olacaktır. Kendilerinin onay vermesi sonucu Merkez Pehlivan, Kızılkese, Araç Balçıkhisar, Hanönü’nde Küreçayı olmak üzere yine Taşköprü’de bundan önce gerçekleştirilen İncesu Göletinde geliştirme çalışmaları devam edecek. Yani kısaca ifade etmek gerekirse, kendi kaynaklarımızdan da sulama projelerine kaynak ayırarak vatandaşımızın, köylümüzün hizmetine koşmaya devam edeceğiz.
Bu kapsamda, bu projelere emeği geçen teknik personelimizin gayretlerinin yeni yapılanmada Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşlarımız, müdürümüz, teknikerlerine, teknisyenlerine, işçisine, bütün personelimize hepsine ayrı ayrı teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Bu bağlamda sayın Milletvekillerimizin, büyük destekleri olmuştur. Sayın Hasan Altan, Sayın Musa Sıvacıoğlu bu projeyi baştan sona takip etmişler ve gerçekleşmesi için ellerinden gelen bütün desteği sağlamışlar. Bizlere manevi destekte bulunmuşlar. Kendilerine içtenlikle teşekkür ediyorum. Tabii ki Sayın Valimizin destekleri ve yeni projelerde önderliği her zaman bizim yolumuzu açacaktır. Kendilerine içtenlikle teşekkür ediyorum. Sizlere, Ağcıkişi’lilere, Taşköprülülere ve katılımda bulunan bütün Sivil toplum Kuruluşlarının temsilcilerine, bütün basın mensuplarına en derin sevgi ve saygılarımı sunuyor, projenin Taşköprü’ye ve Kastamonu’ya hayırlı olmasını diliyorum.

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr