Ana Sayfa   
Haberler
İsfendiyarbey İlköğretim Okulu`nun protokolü imzalandı.
16.11.2009
Tarihi okula tarihi imza, 103 yaşındaki tarihi ilköğretim okullarımızdan 400 öğrencinin öğrenim gördüğü İsfendiyarbey İlköğretim Okulu yıkılarak yeniden yapılacak.

Okulun inşaatını yapacak olan YAPIKUR firması ile dün Valilikte protokol imzalandı.
Kastamonu’nun tarihine ve şehir dokusuna  uygun olarak yeniden yapılacak olan İsfendiyarbey İlköğretim Okulu binası için imzalar atıldı.
Okulun yapım ihalesini 2 milyon 470 bin TL bedelle kazanan YAPIKUR İnşaat Şirketi Müdürü Ömer Faruk Yanık ile dün Valilik Brifing Salonu’nda protokol yapıldı. İmza törenine Vali Mustafa Kara, İl Genel Sekreteri Mustafa Yiğit ve YAPIKUR İnşaat Müdürü Ömer Faruk Yanık  katıldı.
Bodrum katı ile birlikte 5 katlı olacak ve 16 derslikten oluşacak olan okulu YAPIKUR, sözleşme gereği 400 iş günü içerisinde bitirip İl Özel İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edecek.
İmza töreninde yaptığı konuşmada, TOKİ  İlköğretim Okulu’nun temelini attıklarını, Esentepe İlköğretim Okulu’nu da yakın bir süre sonra ihale edeceklerini belirten Vali Mustafa Kara, eğitim alanında önemli çalışmalar yürüttüklerini, bu çalışmalarla Kastamonu’da eğitimin gelecekteki 15 yılını planladıklarını kaydetti. Daha sonra İl Genel Sekreteri Mustafa Yiğit ile YAPIKUR İnşaat Müdürü Ömer Faruk Yanık, basın mensuplarının karşısında protokol imzaladı.
İSFENDİYARBEY İÖO NE ZAMAN KİM TARAFINDAN YAPILDI ?
Bugünkü İsfendiyarbey İlkokulu; Numune İlk Mektebi olarak Rumi 1322, Miladi 1907 yılında Kadı Aşir Bella adındaki zatın arsasına bu günkü İl Halk Kütüphanesinin olduğu yerde; devlet tarafından ve halkın da bağışlarıyla yapılmıştır. 1907 yılının ilkbaharında açılışının yapılacağına dair eski harfli basma kağıda rastlanmış olup, hangi gün açıldığı bilinmemektedir.1. Dünya savaşı sırasında bir müddet askeri hastane olarak kullanılmıştır. Savaş sonrası yine okul olarak kullanılmaya devam edilmiş ve 1922 yılına kadar da Erkek Muallim Mektebi tatbikat yeri olarak kullanılmıştır. Okulun adı; 1929 yılında Vali Murat Germen zamanında “İsfendiyarbey İlkokulu” olarak değiştirilmiştir. 1967-1968 öğretim yılında okul şimdiki yeni binasına taşınmış ve o zaman ki Vali Hasan Basri Kurtoğlu tarafından açılışı yapılmıştır. Okul halen ilköğretim okulu olarak eğitim öğretime devam etmekte.

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr