Ana Sayfa   
Haberler
Genel Sekreterimiz İGM'de 2014 Yılı Faaliyet Raporunu Sundu
20.03.2015

“Babamın şirketi olsa bu kadar titiz çalışmazdım”
Genel Sekreterimiz Tahir Zafer Karahasan, Özel İdare’nin 2014 yılı faaliyet raporunu İl Genel Meclisinde üyelerle paylaştı.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın ve İl Genel Meclis üyelerine hitap eden Genel Sekreterimizin sunumu sırasında “Babamın şirketi olsa bu kadar titiz çalışmazdım” sözü faaliyet raporunu özetleyen en güzel söz oldu.

İl Özel İdaresi'nin 2014 yılı faaliyet raporunu Meclis üyeleri ile paylaşan Genel Sekreterimiz sunumuna; Kastamonu coğrafyası, yol ağı ve nüfus hareketleriyle ilgili genel bir tanım yaparak Kastamonu’nun bu gün bulunduğu yerin çok çok yukarısında olması gerektiğini bunun için de özellikle son 5 yılda hayata geçirdikleri projelerle Kastamonu'da göçü tersine çevirdiklerini söyledi.
Zor bir coğrafyaya sahip olan Kastamonu’da Özel İdare olarak özveriyle çalışmalarına devam ettiklerini ve edeceklerini belirten Genel Sekreterimiz Tahir Zafer Karahasan'ın 2014 yılı çalışmalarıyla ilgili sunumu yaklaşık iki saat sürdü.

NOKTA ATIŞI PROJELER
Kastamonu’nun yüzde 74’ünün dağlık bölge olduğunu ve sahip olduğu 1060 köy ile Türkiye’de en fazla kırsal alandaki yola sahip üçüncü il olduğunu belirterek sözlerine başlayan Genel sekreterimiz, “Oldukça zor bir coğrafyada çalışma yürütüyoruz. İlimizin sahip olduğu bu zorlu coğrafyada da hep birlikte önemli işler gerçekleştiriyoruz.

2014 yılında da önemli işler yaptık. Bunun en önemli göstergesi olarak da nüfus sayımızda yaşanılan değişiklikler görüyorum. Kastamonu’da özellikle son 5 yılda öylesine önemli projeler gerçekleşti ki, daha önce devamlı olarak dışarıya göç veren il olmaktan çıktı. Rakamsal olarak ifade edecek olursak 1927 yılında yapılan nüfus sayımında 335.000 olan ve bu sayıyla Türkiye’nin en kalabalık 8’inci ili konumunda olan Kastamonu geride kalan yıllarda hep dışarıya göç verdi. Bu göç verme durumu son üç yılda ise değişti ve TUİK’in son nüfus sayımının verilerine bakacak olursak az da olsa artışa geçti. Rakamsal olarak az gözükse bile ben bu artışı önemsiyorum. Çünkü bu bize psikolojik dönüşümün işaretlerini veriyor.
Önümüzdeki yıllarda daha nokta atışı projeler gerçekleştirerek Kastamonu’yu daha fazla ileriye götürmek istiyoruz. İlerleyen yıllarda stratejimiz bu şekilde oluşacak. Özel İdare olarak özveriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her projede titizlikle çalışıyoruz. Babamın şirketi olsa belki bu kadar titiz çalışmazdım” dedi.

DEPREM TESTİ ÖNCELİKLER ARASINDA
Özel İdare’nin ilerleyen dönemdeki temel politikaları ve önceliklerini açıklayan Genel Sekreterimiz Zafer Karahasan, “İdaremiz, Özel İdare’nin görev alanına giren konularda gerekli hassasiyeti göstermekte ve çalışmalarını bu yönde gerçekleştirmektedir.

Temel politikalarımız; sorunlu, yarım kalmış projelerin ivedilikle bitirilmesi, şeffaflıktan ödün verilmemesi ve projelerin tamamlanmasında en önemli faktör olan ekonomik, emniyet ve estetik yani 3E kuralının uygulanmasıdır.

Özel İdare olarak gerçekleştireceğimiz projeler için önceliklerimiz ise, ilimizin yüksek turizm potansiyelini harekete geçirmek üzere yapımına başlanan Ilgaz Yurduntepe Telesiyej Mekanik Tesislerinin tamamlanarak hizmete açılmasıdır.
Genel Sekreterimizden çarpıcı bir tespit;

- Kastamonu’nun kalkınması için en önemli potansiyelin turizm olduğunu düşünüyorum.
1-Çalışmalarımızda turizmin gelişmesi için yapabileceklerimize özel ilgi göstereceğiz.
2-Kırsal köy yolu ağı miktarı bakımından Türkiye genelinde 3’üncü sırada olan ilimizin kırsal alandaki yol sorununun çözülmesi için, yaklaşık 434 km 1. ve 2. kat asfalt ile 445 stabilize kaplama olmak üzere planlanan 880 km yol yapımını
3-Kastamonu coğrafyasına uygun olan köy yollarında sıcak asfalt uygulamasına da başlayacağız. Geçtiğimiz sene ilk olarak Kasaba Köyü’nde yaptığımız uygulamayı bu sene Kastamonu Havalimanı yolunun devamındaki ana grup köylerin yollarında gerçekleştireceğiz.
4-Kırsaldaki kanalizasyon hizmetlerinin etkin bir şekilde yapılması için proje ve yapım işlerine de ağırlık vereceğiz. Kanalizasyon çalışmalarında geride olduğumuzu biliyoruz. Kış döneminde bu alanda uygulamak üzere etüt çalışmaları yaptık. Önümüzdeki dönemde fırsat buldukça kanalizasyon çalışmalarını gerçekleştireceğiz.
5-2015 yılı yatırım programına alınan doğa ve yaban parkının çalışmalarına da başlayacağız.
6-Site İş Hanı’nın yıkılarak, ilimize uygun olarak yeniden yapımına başlamak için önümüzdeki dönemde çalışmalarımız olacak. Sayın Valimiz de bu konuda özel hassasiyet gösteriyor. İlerleyen dönemde bu konuda gelişmeler olacak.
7-Okulların deprem güçlendirme işlemlerinin tamamlanarak bakım ve onarımlarının en kısa zamanda yapılmasını sağlayacağız. İlimizdeki bütün okullara deprem dayanıklılık testi uygulayacağız. Bu konuda Pamukkale Üniversitesi’yle bir protokol imzaladık, bu üniversitenin ekipleri okullarımızda bu testi uygulayacaklar.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda 2014 yılı yatırımlarının toplam maliyetleri hakkında bilgi veren Genel Sekreterimiz;
2014 yılında sorumlu oldukları projelerin toplam proje bedellerinin 236 milyon 272 bin 482 TL olduğunu, 157 milyon 762 bin 123 TL ödeneğin ayrıldığı 2014 yılında ise Özel İdare olarak 97 milyon 897 bin 695 TL harcama yaptıklarını söyledi. Aynı zamanda 2014 yılını denk bir bütçeyle kapattıklarının da altını çizdi.
Genel Sekreterimiz sunumunu destekleri ve yönlendirmeleriyle başta Sayın Valimiz olmak üzere İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine, İl Özel İdaresinin yönetici teknik eleman işçi ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum diyerek sonlandırdı.

Sunumunun sonunda Genel Sekreterimiz İl Genel Meclis üyelerinin çeşitli konulara ait sorularını cevaplandırdı.

Tüm üyelerin oy birliği ile kabul edilen 2014 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi Sayın Valimiz Şehmus Günaydın’ın rapor ve gündeme dair konuşmalarının ardından sona erdi.
Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr