Ana Sayfa   
Haberler
Bozkurt İlçemizde Heyelan Meydana Geldi
20.03.2015

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Kestanesökü köyü başta olmak üzere Sakızcılar, Şeyoğlu ve Kızılcaelma köylerine ulaşımı sağlayan ana yol kapandı. Heyelanla birlikte çok sayıda evde hasar oluştu.

İl Özel İdaresi ve Kaymakamlık KHGB ekiplerinin ilk günden bu yana sürdürdükleri çalışmalarla yollar tali olarak ulaşıma açıldı.

Heyelanla meydana gelen hasarı yerinde görmek için Valimiz Sehmus Günaydın başta olmak üzere tüm yetkililer bölgede incelemelerde bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Tahir Zafer Karahasan, Yol ve Ulaşım Müdürü Bekir Torun ve teknik elemanlarla birlikte Valimiz Sehmus Günaydın’ın konu ile ilgili sorularını cevaplayarak çözüm önerilerini sundu.

Vali Şehmus Günaydın ve beraberindeki heyet yerinde yaptıkları incelemelerden sonra ilgili tüm birimlerle Kaymakamlık binasında bir araya gelerek durum değerlendirme toplantısı yaptı konu ile ilgili kurumlardan raporlarını hazırlayıp göndermelerini ve bu raporların incelenmesi sonucu gerekenlerin ivedi olarak yapılmasını, Kestanesökü, Sakızcılar, Şeyoğlu ve Kızılcaelma köylerini birbirine bağlayan grup köy yolunun heyelan nedeniyle ulaşıma kapanması ve tali yoldan güçlükle ulaşım sağlandığı belirtilerek kısa sürede bu yolların ulaşıma açılması için gereğinin yapılması istedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Tahir Zafer Karahasan, Bozkurt Kaymakamı ve Belediye Başkanı başta olmak üzere yerel yetkililerle yapmış olduğu istişare sonucunda; Bölgemiz coğrafi yapısı ve yapılan jeolojik tetkikler sonucu ortaya çıkan bilgiler ışığında bilinmelidir ki bir heyelan bölgesidir.
Özellikle ağır geçen kış ve hızla eriyen kar sularının etkisiyle heyelan olgusu sık sık yaşanmaktadır.

Doğayla mücadele değil onunla birlikte ve barışık yaşamak zorundayız.
Bizim kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm imkânlarımızı seferber etmiş bulunuyoruz.

Ancak Kastamonu gibi çok büyük bir alana dağılan zorlu bir coğrafyası olan ilimizde özellikle sahil bandında tüm yollarımızda heyelan göçme ve kopmalar neticesinde bozulmalar meydana gelmektedir.

Cide-İnebolu-Doğanyurt-Şenpazar-Hanönü ve Bozkurt ilçelerimizde yoğun bir kar mücadelesi sonrası tüm ekipmanlarımız ve personelimizle birlikte heyelan nedeniyle bozulan, çöken yollarda çalışmalarımız başlamıştır.

Tüm bir yıl boyunca ve mesai mevhumu gözetmeksizin çalışmalarımız her zaman olduğu gibi sürmektedir.

Bu konuda tüm personelimize yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür ediyor ve kırsal kesimdeki vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz.
Toplantı sonrası Bozkurt İlçesine makine takviyesi yapılması talimatı veren Genel Sekreterimiz Kastamonu’ya döndü.
Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr