Ana Sayfa   
Haberler
Kastamonu'ya 3 Çöp Kamyonu 150 Konteynır
2.04.2015
Genel Sekreter Karahasan; ``Kastamonu Kırsalı artık daha temiz olacaktır``

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir zafer Karahasan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 150 tane çöp toplama taşıtı ve 7 bin 500 tane çöp konteynerinin 48 şehirdeki vilayet özel idarelerine teslim törenine katılarak Kastamonu'ya tahsis edilen Kamyonları teslim aldı.

01 Nisan 2015 tarihinde Ankara İller Bankası Bölge Müdürlüğü sahasında yapılan törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce; İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde uğradığı terör saldırısı neticesi şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Güllüce, "Bu memlekette terörün hiçbir vakit payidar olmayacağını, devletin ve vatandaşın el ele vererek, 78 milyonun bu terörün her türlüsüne karşı çıkacağını, hiçbir vakit bir başarı elde edilemeyeceğini buradan belirtmek arzu ediyorum. Bu millet, tüm bu organizasyonlara rağmen 78 milyon bir araya gelerek, kardeşçe, terörsüz, barış içinde yaşamayı sağlamayı başaracaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

2002 senesinde 145 atık su arıtma tesisi varken Türkiye’nin nereye geldiğini göstermesi bakımından güzel bir sayı olduğunu ve 248 belediyede şuanda atık su arıtma tesisi yapıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Güllüce, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu ile beraber vilayet özel idareleri temsilcilerine araçların anahtarlarını teslim etti. Tören kurdelesinin kesilmesinin ardından Güllüce, "1 Mayıs’a kadar herkes hazırlığını yapsın. 1 Mayıs gününü hem bahar bayramı hem temizlik bayramına çevirelim" diye belirtti.

Tören sonrası yapılan kokteyl sırasında Genel Sekreter Tahir Zafer Karahasan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye Kastamonu'nun çevre temizliğine olan katkıları için teşekkür etti.

Genel Sekreter Karahasan; Ford 18-26 marka ve model kamyon üzerine monteli 13+1,5m3 kapasiteli ve hidrolik sıkıştırmalı Çöp Kamyonlarının Kastamonu’ya hayırlı olmasını dilerken, Kastamonu ili bilindiği gibi büyük bir coğrafyadır. Dolayısı ile daha çok sayıda çöp toplama aracına ihtiyacı vardır. Ancak bu projenin başlaması anlamında tahsis edilen 3 araç önemli bir başlangıçtır.

“Kastamonu kırsalı artık daha temiz olacaktır” dedi.
Tahsis edilen kamyonlar Kastamonu’ya getirilerek İl Özel İdaresi sahasına teslim edildi.

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr