Ana Sayfa   
Haberler
İl Özel İdaresi`nden Tarihi Dokuya Koruma Çalışması
14.04.2015
``Şeyh Şaban-ı Veli Caddesinde, Sokak Sağlıklaştırma Çalışması Başlatılıyor``

Valimiz Şehmus GÜNAYDIN, Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi sokak sağlıklaştırma projesi ile ilgili incelemelerde bulundu, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Tahir Zafer KARAHASAN tarafından bilgiler alarak çeşitli talimatlarda bulundu.

13.04.2015 tarihinde Şeyh Şaban-ı Veli Caddesinde yapılan incelemelere Valimiz Şehmus GÜNAYDIN’ın yanı sıra Belediye Başkanı Tahsin BABAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Tahir Zafer KARAHASAN ve İl Özel İdaresi çalışanları katıldı.

Tarihi yapıların, konakların bulunduğu caddeyi yerinde inceleyerek çeşitli değerlendirmelerde bulunan Valimiz Şehmus GÜNAYDIN; “Yapmış olduğumuz ihale sonucunda 1 Nisan tarihi itibari ile firma çalışmalarına başladı. Proje kapsamında 39 adet yapının onarımı ve bir adet sokak sağlıklaştırma çalışması bulunuyor. Bu sokak bizim için çok önemli, caddenin şu an 450 metresi iyileştirilecek. Buradaki işin tamamlanma süresi 450 gün, inşallah önümüzdeki sene 2016 yılının Nisan ayının sonunda, belki tabi firmamız biraz daha hızlı çalışırsa daha erken bu işi bitirmeyi planlıyoruz. Fakat buraya kaynak bulup bu sokağı tamamı ile bitirmek en büyük hedefimiz. Bu sokakta sokak sağlıklaştırması çalışmasının ne kadar önemli ve gerekli olduğunu hep beraber gördük. Bittiği zaman İlimize çok önemli bir hava katacak. Zaten bulunduğu makam itibari ile de, mevkii itibari ile de çok önemli bir konumda bu çalışma. bu projemizin Kısa sürede tamamlanarak hem buradaki esnafımızın, hem de,  Kastamonu’muzun da ekonomisine de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Maliyeti 2 Milyon 500 Bin TL. Bu sokak bir bütün olarak ilgi çeken, turizm için, kültür turizmi yapan için çok ciddi bir mekân olacak. Sadece dışarıdan gelen turiste değil Kastamonulu hemşerilerimiz içinde bir merkez olabilir.

İşin özü, bu sokak yıllardır konuştuğumuz olaylar için bir başlangıçtır,  mutlu sona ulaşmak için bu yol bizi doğruya götürecek. Caddenin sağlıklaştırılması, restorasyonlarının, cephe giydirmelerinin yapılması ve sokağın fonksiyonel,  işlevsel hale getirilmesi ile meydanda yapacağımız etkinlikler yazın buraya çok ayrı bir hava katacak.

Ayrıca Kaleyi restore edeceğiz, projesi bitsin Belediyemizle beraber orayı da en kısa sürede Belediyemize devrini yaparak, hep beraber Kastamonu’ya kazandıracağız.” dedi

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr