Ana Sayfa   
Haberler
OSB Ceviz Ormanına Fidanlar Dikildi
24.04.2015

İlimiz Orman Bölge Müdürlüğü ve Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile tesis edilen OSB Ceviz Ormanında düzenlenen bir törenle fidan dikimi, Valimiz Şehmus GÜNAYDIN ‘ın katılımı ile gerçekleştirildi.

22.04.2015 tarihinde düzenlenen OSB Ceviz Fidanı Dikim Törenine, Valimiz Şehmus GÜNAYDIN, Milletvekili Mustafa Gökhan GÜLŞEN, Belediye Başkanı Tahsin BABAŞ, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar GÜNGÖR,  İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Tahir Zafer KARAHASAN, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin DİNÇER, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz BAHÇACIOĞLU, İŞKUR İl Müdürü Adnan ARSLAN, Kamu Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve davetliler katıldı.

Hedef 1 Milyon Ceviz
Valimiz Şehmus GÜNAYDIN konuşmasında; “Kastamonu için çok önemli bir çalışmanın küçük parçasını burada icra ediyoruz. 12 bin fidanlık bütçemiz,  62 bine çıktı.  Orman Bölge Müdürümüzün bahsettiği fidanlık işini biraz daha revize diyoruz.  Fidanlığın sondajı için Bizden talebi oldu,  bizde İl Özel İdare olarak fidanlığımızın sondajını yapacağız, en kısa zamanda ve kendi fidanımızı burada üreterek 1 milyon ceviz hedefine çok çabuk ulaşırız. Ceviz çok önemli bir ürün ceviz nedeni ile İthalatta çok ciddi bir kaybımız oluyor.

Türkiye ceviz memleketi.

Kastamonu cevizin merkezi olabilecek bir potansiyele sahip bir yer. Ankara Siteler Kastamonu cevizi sayesinde mobilyada marka oldu,  tekrar  ceviz ormanlarımıza kavuşmak için var gücümüzle çalışıyoruz, destek veren, katkı veren herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum ve bu ceviz ormanının da  hem Organize Sanayi Bölgesine ve burada çalışanlara faydalar yararlar sağlayacağına inanıyorum” dedi. Ayrıca Vali GÜNAYDIN, OSB Ceviz Ormanına damla sulama sisteminin yapılacağını ifade etti.

Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan GÜLŞEN ve Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer'de konuşmalarında cevizin Kastamonu için önemine dikkat çekerek nihai hedefin ilimizi önemli bir ceviz merkezi haline getirmek olduğuna vurgu yaptılar.
Protokol konuşmalarının ardından Valimiz Şehmus GÜNAYDIN ve diğer protokol üyeleri tarafından OSB Ceviz Ormanına ceviz fidanları dikildi.

Genel Sekreterimiz Tahir Zafer Karahasan diktiği ceviz fidanına su verirken Kastamonu'nun geleceğine bir fidan olsun katkıda bulunan herkese teşekkür ettiğini belirtip kırsal kesimde uygun arazileri olan vatandaşları ceviz üretimine çağırdı.
Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr