Ana Sayfa   
Haberler
İl Özel İdaresi Şantiye Sezonunu Açtı
7.05.2015
Genel Sekreter Karahasan ``Biz İl Özel İdaresi olarak devletin millete uzanan eliyiz``

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin 2015 Yılı Sezon açılışı,  Vali Şehmus GÜNAYDIN başta olmak üzere çok geniş bir davetli katılımı ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Ana Binası önünde yapılan bir törenle gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Tahir Zafer Karahasan’ın ev sahipliğindeki programa, Vali Şehmus Günaydın, Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Emin Çınar, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Milletvekili Adayları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, İl Özel İdaresi çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

İlk olarak kürsüye gelen Yol İş 2 No’lu Şube Başkanı Sadık Düzgün yaptığı konuşmada İş ve çalışma hayatına dair tespitlerde bulunarak işçi memur tüm çalışanlarımızla birlikte huzurlu mutlu ve kazasız bir sezon dileyerek katılımcılara teşekkür etti.

Genel Sekreter Karahasan, Aslında hiç kapanmayan bir sezonu açıyoruz
Daha sonra kürsüye gelen Genel Sekreterimiz Tahir Zafer Karahasan öncelikle katılımlarından dolayı Valimiz başta olmak üzere vekillerimize, kamu kurum ve kuruluşlarının amirlerine, Sivil Toplum kuruluşlarının başkanlarına, İl Genel Meclis Başkanı ve üyelerine, muhtarlara, teşekkür ederek,
İl Özel İdaresi'nin hiçbir zaman çalışmalarının sona ermediğini yaz-kış çalışmaların devam ettiğini ifade ederek,
Malum İl Özel İdareleri 12 ay kesintisiz çalışan kurumlar. Bizim işlerimiz hiç bitmiyor. Kışın karla mücadele, sonrasında heyelanlar, daha sonrasında devam eden işlerimiz. Dolayısıyla biz aslında şantiye anlamındaki sezon açılışımızı yapıyoruz" cümleleriyle konuşmasına başladı.

Aynı zamanda 5302 sayılı yasanın 10.Yılı…
Dün aynı zamanda, kuruluş kanunu olan 5302 sayılı yasanın da 10'uncu yılı olduğuna dikkat çeken Karahasan: "Bu yasa, Türkiye’de çok geç kalınmış bir yasadır. Aslında çok önceden gelmesi gereken, tabiri caiz ise çok lazım olan bir yasa idi. Son 10 yıla bakarsanız bu yasa sayesinde illerin çok ileri gittiğini görürsünüz. Bu yasa ile birçok işin bir tek elden, hızlı ve ekonomik bir şekliyle çözüldüğünü görürsünüz. Tabi; bulunduğumuz kurumda içerisinde birleşerek bu günlere gelmiş bir kurum. Kastamonu İl Özel İdaresi kurumsallaşma yapısını gururla ve iftiharla söylemek isterim ki, Türkiye'de en iyi şekilde tamamlamış bir kurumdur. Bunun ilimize çok önemli yansımaları olmuştur" dedi.
Türkiye'nin havalimanı yapan ilk özel idaresiyiz…

Kastamonu İl Özel İdaresi'nin Türkiye'de ilk havalimanını yapan kurum olduğuna dikkat çeken Karahasan, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Kurumumuz, Türkiye'de çok önemli bir turizm altyapısına ve turizm tesislerine imza atan bir kurumdur. Milli Eğitim Teşkilatına önemli yatırımları yapıp 4+4+4 sistemine doğrudan geçişi sağlayan bir kurumdur. Bu anlamda gecesini gündüzüne katan işçi kardeşlerim başta olmak üzere mesai arkadaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Sayın Valilerimize ve Sayın Valimiz Şehmus Günaydın'a vermiş olduğu destek ve himaye için şükranlarımı sunuyorum. Sayın Vekillerimize ve STK'lara çalışmalarımızda göstermiş oldukları destek ve yardımları için tekrar teşekkür ediyorum. Burada yaptığımız işleri anlatmaya kalksam herhalde zaman yetmez.
ATATÜRK'ÜN SÖZÜ GÜÇ KAYNAĞIMIZ, ERDOĞAN'IN SÖZÜ YOL HARİTAMIZ OLDU

Bu işleri yaparken bizim en büyük güç kaynağımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesinde yerini bulduğu 'Özel İdareler kalkınma savaşımızın hâsılasını artıracak vazifeler almalı ve selahiyetlerini tam kullanmalıdır' sözü bizim güç kaynağımızdır.

Yine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadelerinde belirttiği 'Kentler kimliklerini belirlemeli, yatırımları ve gelişmelerini buna göre yönlendirmelidir' sözü de bizim yol haritamızdır.

Bu kimliğin Kastamonu'da iki tane çok önemli başlığı vardır. Birincisi; merkez olma kimliğidir. Bu kimlik çok geniş anlam ifade eder. Bu kimlik bugünün değil, Cumhuriyetin değil, Osmanlının değil, Candaroğullarının değil daha önce Hititlerin ve diğerlerinin merkez olma kimliğidir.

Bu şehrin merkezi kimlik olması yönünde herkesin üzerine düşen görevi büyük hassasiyetle yerine getirme sorumluluğu vardır. İşte bu anlamda İl Özel İdaresi başrol oynamaktadır. Biz bu yol haritasından yola çıkarak başta havalimanı olmak üzere bu kentin önce yöresinde, sonra Türkiye'de sonra da dünyada önemli bir merkez olması yönünde önemli adımlar attık. Bu uzunca bir yoldur. Bu yola girdiğimizi ifade etmek istiyorum.

Kastamonu bu anlamda merkezi bir şehirdir, önü açıktır. Geleceğin önemli şehirlerinden birisi olacaktır. Yeter ki İl Özel İdaresi ve tüm ilgili ve yetkili merciler bu gözle bakabilsin. İkinci ve önemli kimlik ise TURİZMDİR. Yine bu kimlik Kastamonu'nun doğasında, coğrafyasında bize Allahın bahşettiği önemli bir turizm cennetidir.

Bu konuda çok şanslıyız. Çünkü bir turizm valimiz var.
Turizm yatırımlarına büyük önem veren, destek veren bir valimiz var. Bu anlamda özel idare önemli yatırımlar yapmaktadır. Tabi Kastamonu'daki turizm kimliği tek çeşitli değil çok çeşitlidir. Burada çok öne çıkan, doğa turizmidir. Kastamonu bu anlamda çok geniş bir portföydür. Çok ciddi yatırımlar devam etmektedir.
Kastamonu bir tarih ve kültür kentidir. Tarihi ve kültürü oluşturmak zaman isteyen bir süreçtir. Dolayısıyla bu bir hazinedir. Birçok ülke kendi kimliği ve tarihi olmadığı için yapay hikâyeler ile bunu ortaya çıkarmakta iken bizim zaten var olan kimliği ortaya çıkarma zorunluluğumuz bunu Türkiye'ye ve dünyaya tanıtma sorumluluğumuz vardır. Bu anlamda da İl Özel İdaresi üzerine düşen tüm görevleri yerine getirmekte salahiyetini tam kullanmaktadır."

"Kapanmayan bir sezonu açıyoruz. İl Özel İdareleri, 12 ay kesintisiz çalışan kurumlardır, Bizim işlerimiz hiç bitmez. Karla mücadele, heyelanlar olur. Biz, bugün şantiye anlamındaki sezon açılışını yapıyoruz. Bugün aynı zamanda kuruluş yasamız olan 5200 sayılı yasanında 10. Yılıdır.
Bizim her işimizde hayır vardır…

Tüm bu işlerimizi yaparken kurumsallaşmış yapımızın büyük önemi vardır. Biz tüm yaptığımız işlere bilgi ve emeğimize, sevdamızı ve inancımızı da katmaktayız.
Bize manevi güç katan Şeyh Şaban-ı Veli hazretlerinin ifadesinde yerini bulduğu biz her işimize güle güle gidip güle güle geliyoruz. Her işimizi güle güle yapıyoruz. İnanıyoruz ki güle güle yapılan her işte hayır vardır.
2015 sezonunun ilimize ülkemize hayırlar getirmesini diliyor saygılar sunuyorum. Diyerek konuşmasını tamamladı.

Valimiz Şehmus Günaydın Kaynak sorunumuz yok…
İl Özel İdare bahçesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Şehmus Günaydın, yapılacak olan yolların alt yapısının iyi yapılması gerektiğini belirterek, "Bu sene sadece KÖYDES programında 2 bin kilometre yolun parasını müteahhit yapacak şekilde köylere hizmet götürme birliklerine aktardık. İl Genel Meclisi üyelerinden, yapılacak yolları bire bir takip etmelerini istiyorum. Kaynak yönünden hiçbir sıkıntımız yok. Geniş ve zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Yaklaşık 3 bin 500 yerleşim birimine hizmet götürmeye çalışıyoruz" dedi.
Kendisini ziyaret eden muhtarların özellikle filler malzeme dökülmesini istediklerini ve bu dökülen malzeme ile iki yıl rahat ettiklerini anlatan Vali Günaydın, "Filler döktükten sonra iki yıl içerisinde asfaltının yapılması gerekiyor. Asfaltını bu süre içinde yapılmaması durumunda filler yok oluyor. Yapmış olduğunuz masrafta heba oluyor. Bütün herkesin ortak noktası kaynakları etkin kullanılmasıydı. Bizde bu noktadan hareketle kaynaklarımızı daha etkin daha verimli ve ilimiz adına daha kazançlı kullanma adına çalışacağız. Biz asfaltını yapmayacağımız hiçbir yola filler dökmeyeceğiz. Filler yazın rüzgâr nedeniyle uçan kışın yağış nedeniyle akıp giden bir malzeme. Haziranın ilk haftasından itibaren 1'inci kat asfaltları başlatacağız. Bu şekilde yapıyoruz ki kaynakları daha etkin ve verimli kullanalım. Bu sene yapacağımız 400 kilometrelik asfalt ile 1'inci kat asfalt çalışmasında Türkiye ortalamasının üzerine çıkacağız. Yıllardır Türkiye ortalamasını altınaydık ancak bu sene yapacağımız çalışmalarla da Türkiye ortalamasının üzerine çıkmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Programa aldıkları her yolu anında yapmak imkânları olmadıklarını söyleyen Vali Günaydın, "Programa girdikten sonra bu sene bu iş bitecek. Bundan yana hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu sene özel idare açısından ve Kastamonu köyleri açısından çok önemli bir yıl olacak. Bu nedenle gerek muhtarlarımız ve gerekse İGM üyelerimizin hiçbir telaşa ve hiçbir sıkıntıya kapılmamalarını istiyoruz. Çünkü kendilerine çok ciddi bir iş düşüyor. Gördükleri sıkıntıları ve eksiklikleri bizlerle paylaşırlarsa işlerimiz daha verimli ve daha hızlı bir şekilde yürümüş olacak. 2015 yılı sezonun herkese hayırlı uğurlu olmasını diyorum" şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı,İlimiz Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Emin Çınar’da yaptıkları konuşmalarla gündeme dair konularda tespitlerde bulunup 2015 yılı sezon açılışını yapan kurumumuza kazasız bir çalışma yılı dilediler.

İl Müftümüz tarafından yapılan dua ve kurban keminin ardından iş makineleri şantiyelere yolcu edildi.

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr