Ana Sayfa   
Haberler
İl Özel İdaresinden Amatör Spora Büyük Destek
13.05.2015
Genel Sekreterimiz Tahir Zafer Karahasan; Amatör Spora olan desteğimiz sürecek…

Amatöre can suyu…

Kastamonu’da amatör alanda faaliyet gösteren 50 spor kulübüne Kastamonu Valiliği İl Özel İdaresi, Kastamonu Amatör Kulüpleri Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile malzeme yardımı yapıldı.
Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen malzeme dağıtım törenine, Vali Şehmus Günaydın, Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen,  Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Belediye Başkanı Tahsin Babaş,il Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir zafer Karahasan, kurum kurum ve kuruluş müdürleri ile spor kulüplerinin yöneticileri  aynı zamanda sporcular katıldı.

Çeşitli branşlarda faaliyet gösteren 50 spor kulübüne; 675 adet antrenman eşofmanı, 780 adet antrenman şortu, 75 adet basketbol topu, 60 adet hentbol topu, 130 adet futbol topu, 50 adet badminton raketi, 20 kutu badminton topu, 30 adet masa tenisi raketi, 28 adet masa tenisi ağ takımı, 72 adet tekvando kıyafeti, 12 adet judo kıyafeti, 12 adet karate kıyafeti, 12 adet güreş mayosu, 20 çift güreş ayakkabısı, 450 çift futbol ayakkabısı, 35 çift atletizm ayakkabısı, 124 çift voleybol ayakkabısı, 126 çift basketbol ayakkabısı, 100 çift hentbol ayakkabısı, 4 takım okçuluk malzemesi, 100 adet krasiks, 40 takım futbol antrenman malzemesi, 20 takım kamp eşofmanı, 20 takım kamp şortu ve tişörtü, 20 çift futbol tekmeliği ve 4 adet kaleci eldiveni yardımı yapıldı.

Spor faaliyetlerinin il tanıtımına yaptığı katkı ve il ekonomisine sağladığı katma değerin altını çizen Vali Şehmus Günaydın ise şunları söyledi:
“Futbolda, hentbolda ve diğer amatör branşlarda yakalanan başarılar hepimizi gururlandırıyor. Ancak asıl olan bu başarıların sürdürülebilir olmasını sağlamak. Biz bunun için spora destek olma çağrısı yapıyoruz.

Bizlerde gerek Belediye kaynaklarımızla, gerek Özel İdare kaynaklarımızla ve gerekse sponsor desteklerini kullanarak spor kulüplerimize yardımcı oluyoruz. Kastamonu’da spor takımları için çok büyük avantajlar var. Özellikle ilimizin iklimi ve oksijen kalitesi spor takımları için bulunmaz nimet. Kastamonu’yu sportif faaliyetlerin merkezi olması için de çalışmalar yapmalıyız. Örneğin önümüzdeki günlerde Azdavay’da Doğu Avrupa Enduro yarışları düzenlenecek ve bu yarışa 10 ülkeden sporcular katılacak.

Bu turnuva ilimizin tanıtımı için önemli. Bununla birlikte bu yılın ilk dört ayında ilimiz toplam 15 tane okul ve federasyon turnuvalarına ev sahipliği yaptı.

Bu turnuvalarda 3000’den fazla sporcuyu ilimizde misafir ettik. Bu turnuvaların ilimize ekonomik girdi ve tanıtım anlamında ciddi katkıları oldu. Bir de bu sayıyı 15-20 bin civarına yükseltirsek şehre getireceği kazanç önemli bir noktaya ulaşır. Kısacası bizim spora olan desteğimiz kesintiye uğramadan devam edecek.”

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr