Ana Sayfa   
Haberler
Ilgaz Yurdun Tepe Telesiyej Testi Yapıldı
13.07.2015

Genel Sekreterimiz Tahir Zafer Karahasan, Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi’nde yapımı biten telesiyej Mekanik Tesislerinin ilk test sürüşüne katılan Valimiz Şehmus GÜNAYDIN, milletvekilimiz Mustafa Gökhan GÜLŞEN ve ilgililere bilgi verdi.

07.07.2015 tarihinde, saat 15.00’de yapılan ilk test sürüşü programına, Valimiz Şehmus GÜNAYDIN,  Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan GÜLŞEN, Belediye Başkanı Tahsin BABAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Tahir Zafer KARAHASAN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yardımcısı Nida SİNSİ ve firma teknik yetkilileri katıldı. İlk Test sürüşü Vali GÜNAYDIN ve protokol tarafından yapıldı.

Yurdun Tepe Kayak Tesisleri alt istasyondan orta bölüme kadar teleferikle çıkan Vali GÜNAYDIN burada gazetecilere yaptığı açıklamada;
“İlimiz için son derece önemli bir yatırım olduğunu belirterek, Yurdum Tepe Kayak tesislerindeki, mekanik tesislerin test sürüşleri de tamamlandı. İlimiz,  Türkiye de son derece aranılacak ve arzu edilecek bir kayak tesisine kavuşacak. Burada emeği geçen başta Sayın Vekillerimiz olmak üzere katkı veren herkese huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Daha önceki Valimiz bu konuda gerçekten çok büyük emekleri, çalışmaları oldu bu vesile ile kendisine ve İl Özel İdaresine Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine, teşekkür ediyoruz.  Kayak severlerin burada yaklaşık 7 km’ lik kesintisiz bir kayak imkânı olacak. Diğer tesisle mukayese ettiğimiz zaman diğerinde yaklaşık 1,5 km’lik bir kayak keyfini sürerken, burada iki katı olan bir mesafede daha güzel şartlarda,  ortamlarda ve daha modern bir tesiste bu keyiflerini sürdürecekler.

İnşallah bu kayak sezonuna tesisi yetiştireceğiz, ben bu tesisin yapılmasında emeği geçen ve çalışan bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Yol konusunda bir sıkıntımız kalmayacak. Bu tesisi en iyi nasıl işletileceği konusunda son derece titiz davranıyoruz. Çünkü çok güzel, istenilen, arzulanan bir tesise sahip olmamız yetmiyor, bunun iyi işletilmesi ve sürdürülebilir olması da çok önemli. Bu rakımda bu kadar yükseklikte ve birden bire kod farkı 500 m. inen bir başka kayak tesisi yok, çok keyifli bir piste sahibiz.   Burayı işletecek kişinin mutlaka çok kaliteli hizmet vermesini istiyoruz.  Çok güzel,  bir tesise sahibiz,  bunu işletecek kişilerinde Kastamonu,  bölge ve ülke ekonomisine önemli hizmetler verecek şekilde olmasını arzu ediyorum.

Vatandaşlarımızın burada daha güzel bir manzarayla karşılaşacaklarını ve keyifli bir yolculuk yapacaklarını düşünüyorum.  Çok büyük bir aksilik olmazsa bu sene bu tesisi açıyoruz” dedi.

Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan GÜLŞEN konuşmasında; Bu tesis ilimize ve Kastamonu’muza kazandırdığımız önemli bir tesistir. Kastamonu için çok önemli bir yatırımdır. Kastamonu Turizme çok önem veren bir ildir. Türkiye’nin gözde kayak tesislerinden bir tanesi ve yaklaşık 3 yıllık bir emeğin sonucu. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Tahir Zafer KARAHASAN’ ise İl Özel İdaresi olarak bilindiği gibi çok büyük tesislere imza attık. Bunun başında Kastamonu Havalimanı ve şimdi de Yurdun Tepe de yapımını gerçekleştirdiğimiz ILGAZ2 Mekanik tesisleri gelmektedir.

İl Özel İdaresi olarak bize verilen tüm bu büyük yatırımları gerçekleştirirken başta sayın valimiz İl Genel Meclisimiz ve bu yatırımları ilimize kazandırılmasında emekleri olan Sayın Milletvekillerimize tüm emeği geçenlere kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum dedi.

Aşağıda Ilgaz Dağı Yurduntepe (Ilgaz 2) tesisimizin teknik bilgileri bulunmaktadır.

BİRİNCİ ETAP MEKANİK TESİS (Detechable)
Uzunluk: 2.038,70 m.
Sandalye Tipi: 6 Kişilik (Porsche Design)
Taşıma Kapasitesi: 1500 kişi/saat

İKİNCİ ETAP MEKANİK TESİS (Fix Grip)
Uzunluk: 1.182,65 m.
Sandalye Tipi: 4 Kişilik
Taşıma kapasitesi: 500 kişi/saat

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr