Ana Sayfa   
Haberler
Kültür ve Turizm Sokağında Sona Gelindi
14.04.2016

Kastamonu Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yürütülen Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesinde artık sona yaklaşıldı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri T.Zafer Karahasan yapmış olduğu denetleme ve inceleme sonucunda gelinen aşamayı yerinde görerek teknik elemanlar ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Sokak sakinleriyle de görüşen Genel Sekreter; devletin bu hizmetinin vatandaşlar için büyük bir hizmet olmasının yanı sıra Kastamonu’nun kültürel çehresini de değiştirecek çok önemli bir yatırım olarak gördüklerini söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri T.Zafer Karahasan 2015 yılının 1 Nisanı’nda başlayan ve halen yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledikten sonra yaptığı açıklamada;
Burası Kastamonu’nun manevi yoludur. Konya’nın Mevlana’sı nasıl o şehirle özdeşleşmişse bizim için de Şeyh Şaban-ı Veli o derece önemlidir.

Yurt içi ve Yurt dışından gelen ve gelecek olan tüm misafirlerimiz, şehrimizin en önemli sembol isimlerinden Şeyh Şaban-ı Veli “Hz.Pir”imizi ziyaret etmektedirler.
Şeyh Şaban-ı Veli ziyaret güzergâhı Türkiye’nin belli başlı sıcak dini turizm alanlarından biri olarak görülmektedir.

Ayrıca Kastamonu halkımızın her türlü hayır işlerinde mutlaka uğrayıp hayır duasını aldıkları en önemli mekânlardan biridir.

Bu proje kapsamında oluşturduğumuz kültür sokağında dinlenme, alışveriş ve huzur bulacakları bir yer haline getirilmesi amaçlanmaktadır.

İhale tarihimiz 04.12.2014 de başlamıştır. ÇINAR İNŞ. REST. GIDA TURZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Tarafından yapımı üstlenen işimizin sözleşme tarihi 02.02.2015 olup, Bedeli ise 2.083.488,37TL dir

Sözleşmeye göre işin süresi 450 gün olarak öngörülmüş olup çok önemli bir dış etken olmadığı takdirde zamanında bitirilecektir.

39 adet yapı onarımı ve 1 adet sokak iyileştirme içeren çalışmada, Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi(Gümüşlüce Caddesi)nin toplam uzunluğu 1100 mt. Proje kısmına giren uzunluk 450 mt dir.

Projenin tamamlanmasının ardından Kastamonu’nun çok güzel dini turizm yolu ve alanı kazanacaktır. Bunun için bu sokaktaki tüm vatandaşlardan devletin yapmış olduğu iyileştirme çalışmalarına aktif desteklerini bekliyoruz dedi.
Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr