Ana Sayfa   
Haberler
Genel Sekreter Karahasan Uzbanlar-Balabanağa Konağında İncelemelerde Bulundu
6.10.2016

Daday ilçemizde uzbanlar mahallesinde bulunan ve İl Özel İdaresinin Asfalt çalışmalarını denetleme ve inceleme için bölgeye gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan ile Daday Kaymakamı Süleyman Polat konağı gezerek işletmecilerden bilgi aldılar.

Ailenin köklerinin Medine’ye dayandığını ve yapının 1632 yılına tarihlendiğini ve Daday’ın birçok önemli olayına tanıklık ettiğini ifade eden konağın sahibi Fazıl Oğuz Balaban(85);
Özellikle başoda denilen ve içinde eski şairlerin yazarların el yazısı notlarının duvara yazıldığı kısmın korunmaya değer olduğunu konağın kapısının ise bir sanat eseri olduğunu söyledi.

Ailesinin kökünün Arabistan Yarımadası'nda bulunan Kureyş Kabilesi'nden geldiğini anlatan Balaban, Osmanlı İmparatorluğu zamanında bu konakta yaşayanlardan vergi dahi alınmadığını belirtti.

Bu günlerde özellikle tatil sabahlarında doğayla iç içe olmak isteyenlerin tercih ettiği bir kahvaltı – yöresel yemek mekânı olarak hizmete açılan Balaban Ağa Konağını gezen Genel Sekreter ve Kaymakam; eski el dokuma halılarıyla, muhteşem işçilikle yapılan ahşap kapısı ve serin sedirleri üstünde keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

Eski Osmanlı yazılarının duvarlarını süslediği konakta halen ailesiyle yaşayan Fazıl Oğuz Balaban (85), keyifli bir sohbet gerçekleştiren Genel Sekreter ve Kaymakam bu konağın hem tarihi önemi hem de kırsal turizm açısından çok değerli olduğunun altını çizerek; Kastamonu’nun her köşesinde çok değerli tarih, kültür ve doğamız olduğunu belirttiler.

Bu değerlerimizi tanıtmak, korumak, yaşatmak için elimizden geleni yapmalıyız. Biz de kurum olarak bu konularda gerekeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz dedi.

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr