Ana Sayfa   
Haberler
Genel Sekreterimiz İl Koordinasyon Kurulunda Konuştu
6.10.2016
``Asfaltta Türkiye rekoru kırdık``

“2016 Yılı 3’ncü İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı” Valimiz Sayın Mesut YILDIRIM başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Mesut YILDIRIM başkanlığında “İl Genel Meclisi Toplantı Salonu”nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Vali Yardımcısı Hasan Erkal, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Tahir Zafer KARAHASAN, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri katıldı.

Toplantıda İl Özel İdaresi yatırımları ile ilgili sunum yapan Genel Sekreterimiz,
 15 Temmuz 2016 tarihinde girişilen haince ve alçakça girişimi şiddetle kınıyor, bu saldırıda şehit olan kardeşlerimize Cenabı Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve gazilerimize de şifalar diliyorum, bu topraklarda yaşayan herkes canı pahasına Demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkmıştır. Millet iradesi yine bir bedel ödeyerek galip çıkmıştır. İnşallah bundan sonra bu tip bedeller ödemek zorunda kalmayız dedikten sonra;
Kastamonu İl Özel İdaresi bütçe olarak büyük olmasa da envanter ve çeşitlilik bakımından oldukça büyük bir kurumdur.

 İl Özel İdaresi olarak işlerimiz çok yoğun. Tüm kurumlarla koordinasyonu en iyi şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla işlerimiz hiç bitmiyor. 12 ay gece gündüz çalışıyoruz. İkinci dönem olarak 132 proje yürütüyoruz. 132 proje için 18 milyon 231 bin TL harcama yaptık.

Harcamaların en büyük kısmını eğitim harcamalarına ayırdık. 15 projeyi tamamladık, 54 proje devam ediyor, 14 proje ihale aşamasında, 49 proje aşamasında bulunan işimiz bulunuyor. 2016 yılı ödeneğimiz 70 milyon TL’dir. Yüzde 50 oranında gerçekleşme sağladık. Ancak istediğimiz seviyeye gelemedik. Alt yapıları tam olarak hazırlamadan hedefi tutturmak kolay değil.
35 senede yüzde 14 olan asfalt oranı son 5 yılda yüzde 28’e çıktı. Son 5 yılda ciddi bir çalışma yapıldı. Bin 465 kilometre olan asfalt yol 2 bin 662’ye çıktı. Yaklaşık bin 500 kilometre birinci kat asfalt yaptık. Bu bir Türkiye rekorudur. İstenildiği yerden araştırılabilir. Buna rağmen bir takım eleştiriler alıyoruz. Yapılan eleştirilerin haksız olduğunu düşünüyoruz. Bu konuyu 2 seneden beri dile getirmek istiyorduk ancak dile getiremiyorduk.

Taşköprü Belediye Başkanı’nın çöple ilgili sorusuna yanıt veren Karahasan: “Tosya Ortalıca, Taşköprü Alatarla, Araç İğdir, Daday Subaşı gibi büyük yerleşim yerlerinde temizlik ile ilgili bir takım çalışma yürütüyoruz. Alt yapı eksikliklerinin yapılması için gereken ne ise elimizdeki imkânlarla yapacağız. Bu konu dikkate değer bir konudur. Diyerek konuşmasını tamamladı.

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr