Ana Sayfa   
Haberler
Azdavay-Pınarbaşı İlçe Değerlendirme Toplantıları Yapıldı
14.10.2016

İlçe ziyaretleri ve değerlendirme toplantıları kapsamında Vali Mesut YILDIRIM başkanlığında yapılan, “Azdavay İlçesi Değerlendirme Toplantısı”na, Azdavay Kaymakamı Ali Güner, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, il ve ilçe müdürleri, mahalle ve köy muhtarları ile STK temsilcileri ve  vatandaşlar  katıldı.

Azdavay Kaymakamlığındaki toplantının açılışında konuşan Vali YILDIRIM: İlçeye üçüncü gelişim. Daha önce çeşitli nedenlerle bir araya gelmiştik. Ancak bu gelişimizde ilçemiz hakkındaki bilgileri, ilçemizin özelliklerini, tarihini, ekonomisini en yetkili ağızlardan Kaymakam ve Belediye Başkanımızdan dinleyeceğiz.

Akabinde sizlerin bu konuda katkılarını alarak yaşadığınız kentin, köyün sorunlarını sizlerin dilinden duymak istiyoruz. Biz 2017 İl Özel İdaresi programını ve diğer kurumların programlarını yaparken bu sorunlarınızı göz önüne alarak daha gerçekçi bir yatırım planı  oluşturmak istiyoruz.” dedi.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı’ndan ilçenin genel durumu ve devam eden yatırımlar hakkında  brifing alan Vali YILDIRIM, ardından vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Azdavay-Çatak Kanyonu “Doğadan Engelsiz Yürüyüş Yolu Projesi ile Cam Teras Projesi’ hakkındaki görüşlerini de ifade eden Vali YILDIRIM; ilçenin geleceğinin turizmde olduğunu; ancak yatırımların iyi tetkik edilerek yapılması gerektiğini, düşünülmeden yapılan proje ve yatırımların büyük bir kısmının yarım kaldığını ifade etti.

Toplantıda; köylerdeki yol ve kanalizasyon, içme suyu sorunu, elektrik direklerinin yenilenmesi, ilçe devlet hastanesindeki uzman hekim ihtiyacı ile kamu kurumlarındaki personel ihtiyacına ilişkin talepler vatandaşlarımız tarafından dile getirildi.

Genel Sekreterimiz T.Zafer KARAHASAN tarafından köylerin yol, su ve alt yapısı ile ilgili muhtarların istekleri şikâyetleri not alınarak mevcut durum ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Azdavay ilçesindeki ziyaretlerinden sonra ilçe değerlendirme toplantılarını yapmak üzere Pınarbaşı ilçesine giden Vali YILDIRIM ve beraberindeki heyeti, Pınarbaşı Kaymakamı Bekir Cansız, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları, STK temsilcileri ve vatandaşlar  karşıladı.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı’ndan ilçe hakkında birifing alan Vali YILDIRIM, ardından vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Valimiz Sayın Mesut YILDIRIM: “Öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Pınarbaşı’na ikinci gelişim. Bugünkü ziyaretimizde hem rakamlarla ilçemizi tanıyacak hem de ilçemiz hakkında tanıtıcı bilgileri alacağız. Ama ondan da öte başta muhtarlarımız, kamu görevlilerimiz ve ilçede yaşayan siz değerli vatandaşlarımızla kaynaşarak tanışmak için bu toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Toplantılarımızı yaparken ilimizdeki yatırımcı kuruluşların yöneticileri de aramızda. İhtiyaçlarınızı, sorunlarınızı birinci elden sizlerin gözüyle görmek amacıyla yaptığımız bu değerlendirme toplantıları; ayrıca 2017 yatırım programlarımızı gerçekçi kılmak amacıyla başvurmuş olduğumuz bir yol” şeklinde konuştu.

Toplantıda; köylerdeki yol ve su sorunu, Pınarbaşı-Kastamonu yolu ile Pınarbaşı-Cide yolunun yapımı, ilçedeki lise binasının durumu, ilçe toplum sağlığı merkezindeki laboratuvar eksikliği ve diş ünitesinin yapımı, 2/b çalışmaları,  mermer ocaklarının şebeke sularına ve çevreye zarar vermesi, köylere hizmet götürme birliği araç parkının yenilenmesi konuları hakkında vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dinleyen Vali YILDIRIM; “Sınırlı kaynaklarımızla sınırsız ihtiyaçlarımıza cevap vermeye çalışıyoruz. İhtiyaçlarımızı imkânlarımız nispetinde ve kaynaklarımız ölçüsünde daha çok vatandaşımızın yararlanacağı hizmetlerde doğru kullanarak gidereceğiz. Allah hepimize muvaffakiyetler versin, yüzümüzü kara çıkarmasın.” dedi.

Toplantının ardından Valimiz Mesut YILDIRIM ve beraberindeki heyet “Küre Dağları Millî Parkı Horma Kanyonu”nda yerinde incelemelerde bulunarak burada yapılacak olan yürüyüş parkuru hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr