Ana Sayfa   
Haberler
Cide İlçe Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
18.10.2016

İlçe ziyaretleri ve değerlendirme toplantıları kapsamında Vali Mesut YILDIRIM başkanlığında yapılan, “Cide İlçesi Değerlendirme Toplantısı”na, Kastamonu Milletvekilleri Murat Demir ve Metin Çelik, Cide Kaymakamı Fatih Demir, Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz T.Zafer KARAHASAN, il, ilçe ve bölge müdürleri, mahalle, köy muhtarları ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı’ndan ilçenin genel durumu ve devam eden yatırımlar hakkında brifing alan Vali YILDIRIM, ardından vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Amaçlarının ilçe hakkındaki bilgileri en yetkili ağızlardan, Kaymakam ve Belediye Başkanı’ndan, dinlemek olduğunu söyleyen Vali YILDIRIM; ardından sözün vatandaşlarımıza verilerek yaşadıkları yerdeki sorunları onların dilinden duymak şartıyla, burada bulunan İl Müdürlerimiz ve yatırımcı kuruluşlarımızın müdürleriyle birlikte imkânlarımız ölçüsünde çözebilmek ve 2017 yatırım programlarının bu sorunlar çerçevesinde hazırlamak olduğunu ifade etti.

Toplantıda; köylerdeki çöp, yol, kanalizasyon ve içme suyu sorunu ile su depolarının yenilenerek içerisine otomatik klorlama makinesinin kurulması, taşımalı eğitimde yaşanan sorunlar, elektrik hatlarının yenilenmesi, sel felaketinde hasar gören köprü ve yolların onarılması, ilçe devlet hastanesindeki uzman hekim ihtiyacı ile kamu kurumlarındaki personel ihtiyacına ilişkin talepler vatandaşlarımız tarafından dile getirildi.

Genel Sekreterimiz T.Zafer KARAHASAN tarafından özellikle köylerin alt yapısına ilişkin talepler cevaplandırılarak Valimize ve vatandaşlara bilgi sunuldu.

çöp konusunda ise gerekli çalışmaların başlatıldığını ilk önceliğin çevreyi kirletmemek olduğunun altını çizen Genel Sekreter kışın TEDAŞ'ın yapmış olduğu arıza çalışmaları konusunda da valimize bilgi verdi. Vatandaşların TEDAŞ’ın onarım ve bakım ekiplerine ulaşamaması noktasında yetkililerden bilgi alan ve karla mücadelede şimdiden tedbir alınması hususunda talimatlar veren Vali YILDIRIM; ayrıca çay yataklarının temizlenmesi ve sel felaketinin ardından yapılan çalışmalar hakkında DSİ 23.Bölge Müdürü Sait Umucu’dan bilgi aldı.

Vali YILDIRIM’ın ilçeye gelmelerinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlarımız, Cide’de vatandaşların sorunlarıyla birebir ilgilenen bir Vali’yi ilk kez görmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söylediler. 
Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr