Ana Sayfa   
Haberler
Muhtarlar “19 Ekim Muhtarlar Günü”Nde Genel Sekretere Ziyarette Bulundu
20.10.2016
``Osmanlı’daki ilk muhtarlık Taşköprü de kurulmuştur...``

19 Ekim 2015 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Başbakanlık genelgesi ile kabul edilen “19 Ekim Muhtarlar Günü” İçişleri Bakanlığının belirlediği esas ve usuller çerçevesinde Kastamonu’da ilk kez kutlanırken bu kapsamda Türkiye Muhtarlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Leblebicioğlu, Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize makamında nezaket ziyaretinde bulundular.

Ziyaret sonrasında Türkiye Muhtarlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Leblebicioğlu yaptığı açıklamada;
Bu yıl ilk kez kutlanan Muhtarlar gününün kutlanmasından dolayı çok mutluyuz, muhtarlarımızı onore eden böyle bir etkinlikte sayın Genel Sekreterimizi meydanda yanımızda görmekten dolayı da kendilerine muhtarlarımız adına çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl biraz aceleye geldi ancak ilerleyen yıllarda çok daha kapsamlı bir kutlama yapacağız dedi.

Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu ise yaptığı açıklamada Sayın Genel Sekreterimiz, yapmış olduğumuz ziyarette bizlere gösterdiği ilgiyle ve Cumhuriyet Meydanında ki çelenk koyma töreninde yanımızda görmekten dolayı bizleri onore etmiştir. Kendisi bizleri hiç yalnız bırakmamıştır.
Tüm üyelerimiz adına kendisine teşekkür ediyoruz dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri T.Zafer KARAHASAN’da böylesi anlamlı bir günde muhtarlarımızın yapmış oldukları nezaket ziyaretlerinden dolayı kendilerinin şahsında tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyor bu yıl ilk kez kutlanan “19 Ekim Muhtarlar Günü”nü kutluyorum.

Kastamonu ve muhtarlık bizim için tarihsel bir öneme de sahip çünkü Osmanlı döneminde Taşradaki ilk muhtarlık teşkilâtı ise 1833’te Kastamonu’ya bağlı Taşköprü’de kuruldu ve zamanla imparatorluğun değişik bölgelerinde de benzer uygulamaya geçilmiştir.

Bizim için muhtarlar kırsaldaki hizmette ki en önemli aktörlerin başında yer almaktadır. Kırsaldaki her şeyimizdir. Biz hep birlikte omuz omuza Kastamonu’ya hizmet edeceğiz.
 Muhtar seçilmiş kişi demektir ve kırsal kesimin ilk müracaat yeri, ilk mülki amiridir. Bu vesile ile ziyaretleri için tekrar teşekkür ediyor bir dahaki kutlamaların çok daha katılımlı gerçekleşmesini temenni ediyorum. Dedi.

Ziyaret kırsal kesimin sorunları üzerine ve gündeme dair karşılıklı fikir alışverişi yapılması ile sona erdi.

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr