Ana Sayfa   
Haberler
Kastamonu Uzunyazı Havaalanı şantiye açılışı yapıldı.
12.12.2011
İlimiz Uzunyazı Havaalanı Şantiye açılışı 04 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştirildi.

İlimiz Uzunyazı Havaalanı Şantiye açılışı 04 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz T.Zafer KARAHASAN, Milletvekilimiz,Hakkı KÖYLÜ ve Valimiz Mustafa KARA’nın açılış konuşmasını yaptığı törende Belediye Başkanı Turhan TOPÇUOĞLU, Rektör Prof.Dr. Bahri GÖKÇEBAY, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğg. Ali AYDIN, Jandarma Komutanı Mehmet AKGÜN, sivil toplum örgütü temsilcileri, Özel İdare çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kastamonu Milletvekilimiz Hakkı KÖYLÜ konuşmasında Kastamonu’ya yıllardır uçak indirmek için çalışmalar yapılmıştır. Mevcut pistin yapılmasıyla önemli bir bölümü tamamlanmıştır. Şimdi mevcut pist yenileme ve ilave tesisler yapılarak hizmete açılacak olan tesise emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Diyerek bu günlere gelinceye kadar olan bürokrasi geçmişinin kısa bir özetini konuklarla paylaştı.

            Genel Sekreterimiz T.Zafer KARAHASAN ise konuşmasında, “Ocak ayı başında Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Ticaret ve sanayi Odası Başkanımızla birlikte Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali YILDIRIM’ı Havaalanı konusunda ziyaret ettik. Olumlu görüşmeler sonunda bu güne geldik.

            Gelecek Mayıs ayı içersinde Uluslararası standartlarda hizmete açılacak. Bu Kastamonu’nun 1. lig şehirlerarasına girmesi,  Turizmin ana atardamarının, ticari yolların, ilgi duyan sektörlerin perdelerinin yırtılması demektir. Ocak ayından beri Sayın Valimizin talimatlarına göre ortak çalışma grubu kurarak çalışıyoruz. Bizim ve Devlet Hava Meydanları’nın yapacağı işleri belirledik, 40 hektar daha Orman’dan talepte bulunduk. Alanlarımızı uluslararası standartlara ulaşabilecek seviyeye çektik. Mevcut terminal binasını yıkıyoruz. Giden-Gelen yolcu otoparkı, yollarını yangın terminalini yapıyoruz. Portatif kule demiştik ancak bundan vazgeçtik bunu da betonarme olarak biz yapacağız. Burada ciddi bir çalışmamız olacak, bunun bize maliyeti 3-4 milyon TL civarında olacak.

            Mevcut pistin tüm üst kaplaması, VOR cihazı, ışıklandırması, çevre güvenliği, ısı güç merkezi, güvenlik kulelerini ise DHMİ’nin yapacağı yatırım ise 20 milyon TL civarında olacak. Son 5 yılda neler değiştiyse bu proje ile de her şey değişecek.” Dedi ve Kastamonu Havaalanı Üst Yapı Tesisleri Yerleşim Planı üzerinde göstererek proje içeriği hakkında bilgiler verdi.

 

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr