Ana Sayfa   
Haberler
Kastamonu’da ki açık hava müzesi
12.12.2011
16 Temmuz 2010 Cumartesi günü Kastamonu-Ankara yolu üzerinde Havaalanı kavşağına birkaç km mesafede yeşillikler arasında Kara çomak barajının ve Ilgaz dağının eşsiz manzarasının eşlik ettiği bir tepeye İl Özel İdaresi 50 yataklı bir otel için ilk harcı koydu.

16 Temmuz 2010 Cumartesi günü Kastamonu-Ankara yolu üzerinde Havaalanı kavşağına birkaç km mesafede yeşillikler arasında Kara çomak barajının ve Ilgaz dağının eşsiz manzarasının eşlik ettiği bir tepeye İl Özel İdaresi 50 yataklı bir otel için ilk harcı koydu.
Törene Vali Mustafa Kara, İl Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Kastamonu Milletvekilleri Hasan Altan, Musa SIVACIOĞLU kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Törende saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.
Törende Genel Sekreterimiz yaptığı konuşmada ilimizin turizmi ve yapılan bu yatırımın önemine vurgu yaparken yapılmakta olan otel ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra konuşan Milletvekillerimiz Hasan ALTAN ve Musa SIVACIOĞLU Kastamonu adına yapılan bu tesislerin ilimize getireceği yeni turizm açılımından bahsettiler. 

Valimiz Mustafa Kara ise konuşmasında; “Bu açılışa öncelikle hoş geldiniz. Burada amacımız, Kastamonu turizmine yeni bir katkı sağlamak. Burası 2002 yılında faaliyete geçirilmeye çalışılmış 3 – 4 tane tarihi konağı ve camisi ve değirmeni ile kurulma aşamasına başlanmış bir yerdi. Daha sonra biz Avrupa Birliğinden 1,5 milyon Lira bağış kaynak sağladık onunla beraber dış duvarını elektrik, su, kanalizasyon hizmetlerini bir de restorasyon hizmetini gerçekleştirmiş olduk. Bütün bu İl Özel İdaresinin Kültür ve Turizme yapmış olduğu yatırımlarla Kastamonu’ya yeni bir heyecan kazandırdığımızı ifade etmek istiyorum. Dedi.
Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Vali Mustafa KARA’nın çimento makinesinin butonuna basmasıyla başlayan inşaat, kurban kesimi ve alan incelemelerinin ardından program sona erdi.
Otel inşaatı ile birlikte tamamlanacak olan turizm kompleksi hakkında bilgiler ise şu şekildedir.
Doğa ve Kültür Köyü Projesinin genel amacı Kastamonu ilinde ve yakın çevresinde sürdürülebilir kültürel turizmin gelişimine katkı sağlamaktır.
Bu amacın bileşenleri ise; türünün tek örneği olarak çevre ilçelerdeki ayakta kalmış ahşap yapıların yerinden alınarak ya da yeniden aynı planda bu mekânda inşa edilerek turizme sunulması, ilin mimari yapı kültürünü ve doğal tabiat varlıklarını temsil etmesi, kentin turizm ekonomisine ivme kazandırmak için fiziksel altyapıyı yaratmasıdır.
İşte bu özelliklere sahip olan tesisimiz başkaca nasıl bir turizm vaat etmektedir.
Öncelikle Açık Hava Müzemize gelenlerin Kastamonu kültürüne ait görecekleri mekânlar şunlar olacak. İnebolu Evi, Tosya Bağ Evi, Serender, Cide Ahşap Camii, Azdavay Evi, Kuleli Konak, Su Değirmeni, Daday Ahır ve Ağıl yapılarına ek olarak restaurant ve kafeterya olarak kullanılacak olan Taş Konak ve gölet.
400 gün sonra bu otel inşaatı da bitince Kastamonu müthiş bir turizm tesisine kavuşacak. Sayın Valimizin de dediği gibi “Kastamonu Sanayi Kenti olmayacak” ama bu yatırımlarla kentimiz,“Bacasız bir sanayi kenti” yani turizm cazibe merkezi olacak.
Havaalanı hizmete girdiğinde ise büyükşehirlerden çok kısa bir sürede Kentimize gelen misafirlerimiz 5 dakikalık bir mesafede bulunan Doğa Kültür Köyü otantik Oteline yerleşip kafeteryasında Ilgaz manzarasına bakarak yorgunluk atabilecekler, İlçelerimizin otantik özelliklerini o yörelerin sembolü evlerde, binalarda bizzat görüp tanıyabileceklerdir.
Gelen misafirlerimize Kastamonu ve ilçelerini broşür ya da kitaptan anlatmak yerine bizzat o yörelerin sembolleriyle, simge yapılarıyla anlatabileceğiz.
Kısaca yürüme mesafesinde yani küçük bir alan içinde, Cide’nin ahşap camisini, Azdavay evini, İnebolu evini Tosya Bağ evini serenderi bir tahıl ambarını, bir su değirmenini ve daha bir sürü otantik yapıyı gelen misafirlerimize görsel olarak anlatabileceğiz. Burada gördüklerinden etkilenenler muhakkak ki bu güzelliklerin bulunduğu yörelere de gidecekler dolayısı ile İlçelerimiz de bu turizm hareketinden yararlanabilecekler.
İşte bu fırsatı yöreye gelen misafirlerimiz Türkiye’de bile eşine az rastlanan Açık Hava Müzemiz olan Doğa ve Kültür Köyünde bulabileceklerdir.
Kastamonu Turizminde yepyeni bir sayfa açacak olan Doğa Kültür Köyü Açık Hava Müzesi için son bir adım kaldı.
O da 400 gün sonra tamamlanacak.

 

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr