Ana Sayfa   
Haberler
139 Yıllık Bir Hayal “Ilgaz Tüneli” Açıldı
28.12.2016

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nin açılışı 26 Aralık 2016 Pazartesi günü Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.
 
Açılış vesilesiyle ilimize gelen Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM ve eşleri Sayın Semiha YILDIRIM ile beraberindeki heyet, Kastamonu Havalimanında coşkuyla karşılandı.
 
Ziyarette Sayın Başbakanımıza, Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ve Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık eşlik etti. 
 
Kastamonu Havalimanında yapılan karşılamada Valimiz Sayın Mesut Yıldırım, milletvekillerimiz ve Genel Sekreterimiz T.Zafer KARAHASAN’ında aralarında bulunduğu il protokolü ile işadamları hazır bulundu.
 
Karşılamanın ardından Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nin açılış törenine katılmak üzere Ilgaz’a hareket etti.
 
Törende konuşan Valimiz Sayın Mesut Yıldırım, “Nerdeyse bir asra yakındır süregelen bölge insanımızın hayali, Hükümetimizin azim ve kararlılığı, Devletimizin gücü sayesinde nihayet gerçekleşmiştir. Geçit vermez sanılan Ilgaz dağı artık aşılmıştır. Bu dev yatırım, bu başarı dostlarımıza güven ve umut verirken, düşmanlarımızda haset ve endişe yaratmaktadır. Önce havalimanımız, şimdi “Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli” ile Kastamonu’nun ticari, ekonomik ve sosyal inkişafı önündeki tüm engeller kalkmıştır." dedi.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan, “ Tünel, önemli bir koridor olacak. Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli Çankırılılara, Kastamonululara hayırlı olsun. Bilinmelidir ki bu sadece iki ili bağlayan bir proje değil, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan önemli bir koridorun tamamlayıcısı projedir.” diye konuştu.

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım konuşmasında, “Bu tünel 15 Temmuz şehitlerimizin adını yaşatacaktır. Bu tünel 15 Temmuz’a en büyük şahittir. Hayali gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'yi geleceğin dünyasında zirveye taşıyacak eserler medeniyet projeleri olacak.” şeklinde konuştu.
    
Törene İstanbul’dan video konferans ile katılan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ise, “Açılışını yaptığımız her biri 5,5 kilometrelik 2 tünelle Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'yi dört bir tarafa bağlayan tünelle Ilgaz kesintisiz bir yolculukla aşılacak. Kış mevsiminde korkulu rüya haline geldiğini biliyorum. Sık sık kapandığı için vatandaşlarımız mağdur oluyordu. Ilgaz Dağı 8 dakikada geçilecek. 4 yılda tamamlanan bu projenin her aşamasında emeği geçen başta Başbakanımız, Bakanlarımız, kurumlarımız ve işçilerimizi tebrik ederim.” dedi.
 
Konuşmaların ardından Ülkemizin en uzun ikinci tüneli olan “Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli”nin açılışı gerçekleştirildi, 34 dakika olan Ilgaz dağı geçişinin seyahat süresi ortalama 5 dakikaya düştü.

Son Eklenen 5 Haber Tüm Haberler
Genel Sekreter İGM’de Asfalt Yatırımlarını Anlattı... 12.01.2017  
İşçilerden Genel Sekretere Teşekkür Plaketi... 10.01.2017  
Kastamonu Başbakanımızı Ağırladı... 28.12.2016  
İlçe Değerlendirme Toplantıları Araç İlçesiyle Tamamlandı... 17.12.2016  
BAVM Kuruluşunun 10.Yılı Nedeniyle İl Özel İdaresine Ziyarette Bulundu... 1.12.2016  
Ana Sayfa
Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır. www.kastamonuozelidare.gov.tr